Coffee Buns

Coffee Buns zijn goed op weg een wereldwijde hit te worden. Deze zoete broodjes met koffiesmaak zijn een ideale aanvulling op een uitgebreide brunch. Lekker met een plakje roomboter en een kopje koffie!

Ingrediënten buns 

100 ml volle melk

550 gr tarwebloem

150 gr fijne kristalsuiker

1 zakje droge gist

2 el gecondenseerde melk (blikje)

100 gr ongezouten roomboter, op kamertemperatuur

4 middelgrote eieren

2 gr zout

 

Ingrediënten topping

140 gr bloem

4 gr cacaopoeder

120 gr ongezouten boter

100 gr witte basterdsuiker

2 eieren

10 ml kokend water

4 el instant koffie

 

Keukenbenodigdheden

Oven

Steelpan

Kom

Garde

Spuitzak

 

1. Bereidingswijze (voor de coffee buns)

Verwarm de volle melk in een steelpan tot het lauwwarm is (tussen de 30-40°C). Doe 25 gr bloem, 25 gr kristalsuiker en de gist in een kom en roer de melk met een garde erdoorheen. Dek het mengsel af met vershoudfolie en laat het 15 min. op een warme plek staan.

Meng de resterende bloem, kristalsuiker en het zout in een kom. Voeg de gecondenseerde melk, boter, eieren en het gistmengsel toe en kneed tot een elastisch deeg. Laat het deeg in een kom afgedekt met vershoudfolie 1,5 uur rijzen op een warme plek.

 

2. Bereidingswijze (voor de topping)

Terwijl het deeg voor de coffee buns rijst kun je aan de slag met de topping. Meng hiervoor het kokende water met de instant koffie en cacaopoeder. Laat het afkoelen.

Mix de boter en suiker met een mixer luchtig en bijna wit van kleur. Voeg de eieren één voor één toe en mix telkens door tot deze volledig zijn opgenomen in het boter-suikermengsel. Voeg het koffie-cacaomengsel toe. Meng goed door, schep in een spuitzak en leg koel weg.

 

3. Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 40°C. Kneed het gerezen deeg van de coffee buns nogmaals goed door en vorm er 20 balletjes van. Leg deze op een met bakpapier beklede bakplaat. Let op: zorg dat je wat ruimte overhoudt op de bakplaat.

Zet een kopje kokend water op de overgehouden ruimte op je bakplaat en schuif de plaat in de oven. Op deze manier gebruik je je oven als rijskast voor de broodjes. Laat de broodjes ca. 70% verdubbelen in grootte. Haal ze uit de oven.

Spuit de topping in een spiraal over de gerezen broodjes. Bak de broodjes in ca. 20 minuten af op 180°C totdat deze goudbruin van kleur zijn.

 

Eet smakelijk!