Vanuit het Duister - Eva Björg

Het verhaal begint met een spannende proloog in het jaar 1989.

Vanuit daar ga je terug naar het heden, waar we het verhaal volgen van Elma die als rechercheur bij de politie werkt. Elma heeft jaren in Reykjavik gewoond en keert nu terug naar haar geboorteplaats Akranes. Als er aan de voet van de vuurtoren het lichaam van een vrouw wordt gevonden, word Elma samen met haar collega’s op de zaak gezet.

 

Zodra ze de identiteit van de vrouw hebben vastgesteld, komt het verhaal goed op gang. Je leest het verhaal afgewisseld in het heden en verleden.

 

In het verleden kom je steeds meer te weten over wie de vrouw was, hoe haar jeugd was, hoe ze zich voelde en welke geheimen ze met zich meedroeg.

 

In het heden kom je via Elma steeds een stapje verder in het onderzoek naar de dood van de vrouw, wie haar vijanden waren, waarom ze terug was is Akranes en uiteindelijke de plottwist wie haar heeft vermoord.

 

De schrijfstijl is duidelijk, vlot, niet meer details dan nodig zijn, de personagers zijn genoeg uitgeschreven wat je nodig hebt voor het verhaal goed te kunnen volgen. De spanning wordt vanaf de proloog langzaam opgebouwd naar het verrassende einde.

 

De cover is heel mooi en toepasselijk voor het verhaal, het is de vuurtoren waar het lichaam van de vrouw is gevonden.

 

Ondanks dat er niet hele spannende stukken inzitten is het toch een heerlijke thriller om te lezen, zeker als je van Scandinavische thrillers houdt.

 

Ik geef het dan ook 💎💎💎💎.

Maak jouw eigen website met JouwWeb