Een tweede kans - Linda Babel ⭐⭐⭐⭐

Een tweede kans is een Valentijn novelle van Linda Babel.

In het Friese dorpje Warns hebben Jidou en haar zus Janne de bakkerij van hun ouders overgenomen. Jidou had een relatie met Aldrik, maar ruim zeven jaar geleden heeft hij zowel het dorp als Jidou verlaten om carrière te maken in Amsterdam. Jidou is nooit echt over deze breuk heen gekomen.

Maar dan blijkt dat Aldrink terug is in het dorp en niet alleen maar met zijn verloofde Graziella. Ze lijkt wel een fotomodel. Jidou vraagt zich af of hij nog van haar houdt en besluit een poging te wagen, hij is tenslotte nog niet getrouwd. Sybran de nieuwe bezorger van de bakkerij wil Jidou hier graag mee helpen. Maar waarom wil Sybran haar zo graag helpen? En hoe komt het dat ze zich zo geliefd voelt bij Sybran? Wat betekent dit voor Jidou en haar plan?

Vanaf het moment dat je de cover ziet, wil je het boek lezen. Het verhaal grijpt je aan, het is heel beeldend, met humor en vol emotie geschreven. De twijfel, liefde, woede, verdriet en lust spat uit het verhaal.

Deze geweldige novelle is een verhaal dat je in één ruk uitleest, want denk maar niet dat je het kan neerleggen. Je waant je zelfs in het Friese dorpje, waar iedereen elkaar kent en de roddels sneller gaan dan de wind.

De PubQuiz scene daar heb ik echt zo van genoten, ik zag het echt al helemaal voor me, hoe Aldrik zich als een jaloerse puber gedroeg. Hoe hij zich door Sybran zo op stang liet jagen, geweldig! En toch ook weer zo herkenbaar. Dat maakt het ook zo mooi.

Voor de feelgood liefhebbers is dit echt een aanrader.

Ik mocht dit verhaal al vooruit lezen, heel erg bedankt Verhalenfabriek. Ik heb er heel erg van genoten.

Maak jouw eigen website met JouwWeb