Het Koetshuis - Karin Quint

Ik heb dit boek mogen lezen met de Buddyread georganiseerd door @Ilonaslevenbijls. Bedankt voor het mooie boek en de gezellige Buddyread.

In deze mooie debuutroman van Karin Quint, volgen we Laura. Samen met haar moeder Marian en (stief)vader Kees woont ze in de prachtige villa Rosaville. Ze is net afgestudeerd als historicus en wil na een korte vakantie op zoek naar een echte baan. Van haar Stiefvader krijgt ze twee cadeaus, een auto en een baan bij Tomboy TV.

De CEO Tom Boyard heeft een persoonlijk archief dat uitgezocht moet worden. Niet echt een klus waar Laura zin in heeft, ze kent Tom Boyard niet eens. In tegenstelling tot haar (stief)zus Hannah, die weet heel goed wie Tom is, uit zijn tijd dat hij nog in een boyband zat.

Tijdens haar eerste werkdag gaat het al mis, bij de slagboom rijd ze iemand van zijn fiets af, later komt Laura erachter dat het haar baas Tom was.

Ondertussen gaat het met Laura’s oma ook niet zo goed, ze is dementerende en de paar heldere momenten die ze heeft worden met de dag minder. Op zo’n helder moment heeft ze het over haar grote liefde Jasper, die ze zou ontmoeten in Het Koetshuis. Wie is Jasper? De nieuwsgierigheid van Laura als historicus neemt alleen maar toe, als ze niet veel later een stuk plint met ingekerfde initialen uit Het Koetshuis terugvind.

Hierdoor gaat Laura zich verdiepen in de geschiedenis van Het Koetshuis van Rosaville, en wil ze graag meer weten over haar oma en Jasper.

Op haar werk maakt Laura vrienden en begint ze zich steeds minder te ergeren aan haar baas Tom. Sterker nog ze vind het zelfs gezellig als hij een praatje komt houden. Misschien moet Laura toch haar mening over Tom aanpassen. Don’t judge a book by it’s cover.

Over de cover gesproken, ik vond het echt mooi, je zou het zelfs een beetje sprookjesachtig kunnen noemen. Het is echt een eye-catcher.

De schrijfstijl van Karin vind ik erg prettig, het is sfeervol en beeldend. Geen hele lange zinnen, korte hoofdstukken en vanaf het begin zit je in het verhaal en wil je verder lezen om alle geheimen van Het Koetshuis te ontdekken. Ik ben dan ook heel erg benieuwd naar deel 2.

Ik geef het dan ook 💎💎💎💎💎.