De rechters van Congo - TM Manor

De rechters van Congo is het tweede deel in de Commissaris Thea Ooms serie van T.M. Manor.

Commissaris Thea Ooms laat zich niet tegenhouden door sommige onbenullige regels, als ze kans ziet om de daders te pakken zal ze het zeker doen.

Baron La Roche ontvangt een doodsbedreiging en eist politie bescherming. Commissaris Thea Ooms word samen met haar knappe jonge assistent Lucas op deze taak gezet, geheel tegen haar zin in.

Niet veel later word er in een woonzorgcentrum een bewoner vermoord en zwaar verminkt hangend aan een kruis gevonden met een brief die verwijst naar “De vier ruiters van de Apocalyps”. Dit blijkt dezelfde verwijzing te zijn als in de doodsbedreiging van Baron La Roche.

Er vallen steeds meer puzzelstukjes in elkaar en hierdoor komen de lugubere gruweldaden die gepleegd zijn in Congo één voor één aan het licht.

Als Thea denkt dat het niet erger kan worden, krijgt ze ook nog een tweede moordzaak om op te lossen. De dood van een student genaamd, Pepijn DeBlock, alias De Slenter. Thea krijgt deze zaak omdat ze bekend is met eerdere ontdekkingen in het Minnaressenbos.

Thea en haar team proberen beide moorden zo snel en goed mogelijk op te lossen, maar helaas vallen er nog meer slachtoffers en komen er nog meer gruwelijke ontdekkingen bovenwater. Ook in dit deel is “De Krankzinnige” weer van de partij.

Na het lezen van het eerste deel “Wat de vermisten zagen” ben ik fan van Thea Ooms. Het feit dat ze zich niets aantrekt van wat andere collega’s van haar vinden, is helemaal geweldig. En stiekem vind ik het ook heerlijk dat ze zich niet altijd aan de regels houdt.

De schrijfstijl van T.M. Manor is vlot, met een geweldige spanning en humor die elkaar goed afwisselen. De sarcastische trekjes, de haat en nijd tussen Thea en Veronique is heel beeldend neergezet. En naar het einde van het verhaal toe is daar weer de plottwist die je op het puntje van je stoel houdt.

Ik ben dan ook heel erg benieuwd wat we allemaal nog meer gaan ontdekken over Thea’s assistent Lucas en wat voor duistere geheimen commissaris Verstraeten heeft. Dit is gewoon een geweldige cliffhanger naar het volgende deel voor de Commissaris Thea Ooms verslaafden onder ons.

Hou je van politie-series, thriller, detectives of een verhaal met een unieke, eigenzinnige en eigenwijze sterke vrouw dan moet je de Commissaris Thea Ooms reeks echt lezen.

Bedankt T.M. Manor voor het ebook.

Ik geef het dan ook (4,5) 💎💎💎💎💎.