Los geslagen - Saskia M.N. Oudshoorn

Los geslagen van Saskia M.N. Oudshoorn is een meeslepende thriller.

Het is niet alleen maar moord en doodslag maar er komen ook serieuze onderwerpen en een vleugje romantiek in voor. De ideale balans voor een goede pageturner.

Annemie is getrouwd met Frederik, na het overlijden van haar moeder heeft zij de zorg voor haar vader die gedeeltelijk verlamd is na een hersenbloeding. De gemeente wil een nieuw project opstarten, een gemeenschap met 4 villa’s waar de buren voor elkaar zorgen. Frederik ziet dit helemaal zitten, maar Annemie niet. Zoals gewoonlijk gebeurd er wat Fredrik wil en ze verhuizen.

Tijdens de buurt barbecue worden ze allemaal uitgenodigd om mee te gaan naar Ibiza voor een week. Arno heeft daar een villa. In Ibiza raakt Annemie na een zeer heftige gebeurtenis bevriend met Lesley de vrouw van Arno en Mees een buurjongen. Annemie en Mees schelen niet zoveel qua leeftijd en dat met alle gebeurtenissen bouwen ze een speciale band op samen.

Als later blijkt dat haar vader gestorven is en het niet op een natuurlijke dood lijkt, weet Annemie niet meer wat ze moet denken en wie ze kan geloven.

Eva haar beste vriendin is onderzoeksjournalist en heeft de opdracht gekregen om een illegale pillenhandel te onderzoeken in de villa wijk van Annemie. Als Eva de ene na de andere ontdekking doet over de buren van Annemie, loopt misschien ook Annemie haar baan als advocaat in gevaar.

De cover is een vrouw in het water, maar naarmate je verder leest klopt de cover helemaal met het verhaal.

De schrijfstijl van Saskia is zoals ik gewend ben heerlijk vlot, duidelijke taal, korte hoofdstukken en de spanning zit er goed in. De personages zijn aan het begin al goed beschreven, zodat je genoeg achtergrond informatie hebt om het verhaal goed te volgen. Tijdens het verhaal krijg je in het cursief de nodige informatie van de dader, wat ook heel verhelderend is.

Al met al een echte aanrader! Bedankt voor het ebook De Crime Compagnie.

Ik geef het dan ook 💎💎💎💎.