Het dorpje Happiness - Holly Martin

In Het dorpje Happiness maken we kennis met Willow. Na het verbreken van haar verloving met haar ex Garry (met dubbel r), besluit Willow om helemaal opnieuw te beginnen in een dorpje waar ze niemand kent. Via een advertentie leest ze over het dorpje Happiness, waar ze een jaar gratis mag wonen en haar winkel mag openen in kaarsen. Willow maakt haar eigen kaarsen en probeert zo creatief mogelijk hierin te zijn.

Bij aankomst in het dorpje Happiness, zakt de moed haar echter in de schoenen en vraagt ze zichzelf af of ze hier wel goed aan doet. De eerste huisjes die ze tegenkomt zijn vervallen en nodig toe aan goed onderhoud. Maar zodra ze Andrew (de klusjesman van het dorp) ontmoet, krijgt ze toch wel een Happiness gevoel. Willow en Andrew kunnen het meteen goed vinden met elkaar, hij helpt haar in haar huis en winkel en geeft haar een rondleiding door het dorp terwijl hij haar aan de inwoners voorstelt.

Als blijkt dat de inwoners van het dorp maar weinig interactie met elkaar hebben, krijgt Willow spontaan het idee om iedere inwoner te verrassen met een cadeau, afzender onbekend. Hierdoor komt er gelijk leven in het dorp, want de volgende ochtend is het eerste cadeau meteen het gesprek van de dag. De inwoners praten meer met elkaar en het hele dorp leeft ervan op. Er ontstaan zelfs speciale vriendschappen.

Hoewel het verhaal van Willow en Andrew soms ontzettend snel ging, heb ik me er niet aan gestoord. Ik vond het een echt feelgood verhaal, waar je lekker bij kan wegdromen. Tijdens het lezen hoef je niet na te denken alleen maar te genieten.

Het dorpje vond ik ook heel mooi beschreven, heel beeldend waardoor je je echt in het dorpje waant.

Het einde van het verhaal laat je dan ook met een gelukkig gevoel achter.

 

Ik geef het boek dan ook 💎💎💎💎.

Maak jouw eigen website met JouwWeb