Een lege plek - Sophie Wester ⭐⭐⭐⭐

Een lege plek is de tweede thriller van Sophie Wester (het schrijversduo Sophie Fraza en Ester Ankoné).

Birgit heeft haar eigen vruchtbaarheidskliniek waar ze als arts werkt. Wanneer onverwachts haar ex Sander voor haar neus staat, met het verzoek om hem en zijn vrouw Annabel aan een kind te helpen, weet Birgit even niet wat ze moet zeggen. Als Birgit hiermee toch instemt, beginnen de problemen voor haar pas echt. Ze krijgt bedreigingen, maakt een inschattingsfout en weet niet meer wie ze wel of niet kan vertrouwen.

Het verhaal begint met een mysterieuze proloog, waardoor je gelijk op scherp staat. Het verhaal is onderverdeeld in vijf delen. Het zijn korte hoofdstukken waardoor je heerlijk vlot doorleest. Doordat het zo beeldend is geschreven beleef je sommige momenten in het verhaal die erg herkenbaar zijn heel intens. Zoals de heftige gevoelens van de personages, het verlangen, de wanhoop, rouw, haat en woede. Dit zorgt ervoor dat je het boek maar moeilijk neer kunt leggen. De dialogen tussen de personages waren goed uitgewerkt, hierdoor leef je met de personages mee, en snap je steeds meer van hun handelen.

De spanning word vanaf de proloog opgebouwd en gaat niet eerder weg voordat je na vele gebeurtenissen dan eindelijk bij de eindconclusie komt. En dat is iets wat je toch echt zelf zal moeten lezen.

Wederom is het een aanrader voor echte thrillerfans!

De Crime Compagnie en Vrouwenthrillers bedankt voor het ebook, ik heb intensief van het verhaal genoten.