De Patisserie - Charlotte Jacobi

De Patisserie is het eerste deel van een trilogie. We beleven het verhaal van de vete tussen de familie Tritschler en de familie Picard. Het verhaal speelt zich af in 1893.

Ida Tritschler verhuist samen met haar familie naar Elzas. In Straatsburg zullen ze hun nieuwe winkel openen, een droompatisserie, genaamd “Gebakken Dromen”. Dat in dezelfde straat de patisserie van de familie Picard zit, dat is voor Ida geen probleem. Echter denkt de familie Picard daar anders over. Behalve hun oudste zoon Lucien Picard. Hij wordt namelijk verliefd op Ida Tritschler.

Ida werkt graag in de patisserie van haar familie en Lucien studeert voor bioloog. Zijn jongere broer Rene, met zijn vrouw Denise en zoon Marcel heeft voorgesteld om de patisserie later van zijn vader over te nemen.

Vanaf het moment dat Ida en Lucien elkaar ontmoeten, is het liefde op het eerste gezicht. Maar in 1893 mag een ongehuwde dame niet alleen zijn met een ongehuwde man. Lucien vraagt niet lang na hun ontmoeting of Ida met hem wil trouwen. Hij stelt haar aan zijn vader en broer voor als zijn verloofde en dan ontdekken ze pas hoe diep de woede en haat is van de familie Picard tegen de familie Trischler.

Zodra Ida en Lucien elkaar ontmoeten zit je in het verhaal en wil je verder lezen om te weten welke geheimen er schuil gaan achter de vete tussen de twee families. En beetje bij beetje kom je steeds meer te weten over de families, de achtergronden en natuurlijk de geheimen.

Het is een vlotte, prettige schrijfstijl, met korte hoofdstukken en gedetailleerde omschrijvingen van de omgeving. De gedetailleerde omschrijvingen van de heerlijke gebakken gerechten doen je het water in de mond lopen.

Het verhaal heeft alles, verliefdheid, romantiek, ruzie, woede, oorlog, verdriet, moord en verlies. Er gebeuren veel dingen, het is misschien niet een roman die je gewend bent, maar het is zeker geen tegenvaller, integendeel zelfs.

Bedankt Xander Uitgevers voor het vooruitleesexemplaar.

Ik geef het dan ook 💎💎💎💎.