De duisternis tussen ons - Molly & Rolf Börjlind

Het verhaal word verteld door de 25 jarige Emmie, die graag wil weten wat er 20 jaar geleden met haar broertje Robin is gebeurd. Volgens haar ouders Casper en Veronica is hij verdronken, maar zijn lichaam is nooit gevonden.

Als Emmie haar ouders verrast met een bezoek, is haar moeder Veronica niet blij en ziet haar het liefst zo snel mogelijk weer verdwijnen. Haar jongere broertje Oliver (14) en haar vader Casper zijn wel blij met haar bezoek. Als blijkt dat Emmie niet alleen voor Olivers verjaardag is gekomen maar ook graag de waarheid wil weten over de verdwijning van Robin, begint het verhaal pas echt.

Veronica gedraagt zich steeds vreemder, Casper is weer gaan drinken en Oliver is het liefst de hele dag aan het gamen om de onbehagelijke sfeer die tussen zijn ouders hangt te kunnen ontwijken.

Tegenover het huis en privé strand van Emmie's ouders ligt het aalscholverseiland, hier woont hun "buurman" Anton Lundgren, die niets met de hele familie van Emmie te maken wilt hebben. Als Emmie ontdekt dat hij een telescoop op hun privé strand heeft gericht en zowel Emmie als Robin als Oliver heeft geschilderd, weet ze niet meer wat ze moet denken. Heeft hij iets te maken met Robin's verdwijning. Wat bedoelde Anton toen hij tegen Veronica zei, dat hij alles heeft gezien?

En dan hebben we nog de dorps griezel Loui Svärd, die is teruggekeerd na zijn tijd te hebben uitgezeten in de gevangenis. Hij geeft Emmie overal de schuld van in zijn leven. Hij straalt een zekere bedreiging uit, waardoor Emmie nog alerter word.

Ondanks dat ik het verhaal soms langdradig vond maakte het me tegelijkertijd ook nieuwsgierig. Misschien dat het eind mij daarom tegen viel. Ik had er meer van verwacht. Dat het verhaal met afwisselende (tegenwoordig tijd) en cursief gedrukt haar intakegesprek bij de psychiater, was soms best lastig om het verhaal helder te houden. De beklemmende sfeer is echter heel goed geschreven en komt echt over.

Ik geef het boek dan ook 💎💎💎 want ik wilde het wel uitlezen.