Sterrenstof - Martine Kamphuis

Het verhaal begint met een spannende proloog, Dag 23. Doordat je dag 23 als eerste leest, zit je zo in het verhaal dat je meer wil weten. Wat is er gebeurd? Hoe gaat het verder met Job en Judith? Welke rol speelt WP hierin?

De ouders van WP hebben een boerderij in Ouddorp gekocht toen ze ongeveer 4 jaar oud was. De oude vervallen boerderij hebben ze omgebouwd tot een New Age Centrum. Hierdoor werd WP veel gepest op school.

Nu werkt WP voor Greenpeace, en is ze soms maanden op zee voor een missie. Nu is ze voor 3 maanden thuis tot haar volgende missie. Als ze hoort dat er komend weekend een retraite zal zijn met een bijzondere spreker, heeft WP spijt dat ze geen eigen woning heeft.

Zijn naam is Delek, hij is charmant, ziet er goed uit, en lijkt oprecht geïnteresseerd. WP denkt hierdoor dat ze een bepaalde klik hebben, of lijkt dat maar zo?

Op het laatste moment heeft zich een extra gast aangemeld voor de retrait. Sara blijkt een oud klasgenoot van WP te zijn, die haar vroeger zweefteef noemde. Maar nu doet ze poeslief tegen WP en vraagt ze zelfs of ze op haar 2 kinderen Job en Judith wil passen.

Als dan plots Sara’s man overlijd, heeft WP het idee dat er iets niet klopt, maar wat??

De cover is mooi sereen, wat weer goed past bij het New Age Centrum en het retrait met Delek. Met een vleugje mysterie.

De schrijfstijl van Martine is heel beeldend en vlot, de spanning word goed opgebouwd, waardoor je door blijft lezen, want je wil weten wat er echt gebeurd is. Hierdoor wil je ook de andere WP verhalen lezen, ik wel tenminste.

Dit was mijn eerste kennismaking met Martine Kamphuis, maar ik ga zeker meer boeken van haar lezen. Als eerste de andere WP verhalen.

Ik geef het dan ook 💎💎💎💎.