Liefde niet verplicht - Marijke van den Elsen

Deze recensie is onderdeel van de Blogtour Liefde niet verplicht. Bedankt voor het ebook en dat ik aan de blogtour mocht deelnemen De Verhalenfabriek en Marijke van den Elsen.

Liefde niet verplicht is het vervolg op de novelle Liefde op bestelling van Marijke van den Elsen.

En zoals we al gewend zijn is het weer een geweldig verhaal, met humor, eigenwijze hoofdpersonen, lust en liefde. En natuurlijk niet te vergeten het verrassingseffect is ook weer op en tot aanwezig.

Nicole heeft een hekel aan kamperen, maar haar beste vriendin Barbara gaat met haar vriend Koen en zijn broer Thom kamperen, en met zijn vieren is het gezelliger dan met zijn drietjes. Dat zegt Barbara tenminste.

Barbara gunt haar vriendin net zo’n fijne relatie als zij en Koen hebben, dus dan is kamperen in de Ardennen (in the middle of nowhere) de perfecte plaats.

Als Barbara tijdens de wandeling haar enkel verstuikt en Thom er een opmerking over maakt dat vrouwen toch niet kunnen kamperen, schiet dat bij Nicole in het verkeerde keelgat. Ze zal bewijzen dat zij dat wel kan en gaat met Thom alleen kamperen.

Op de wandeling naar de overnachtingsplek heeft Nicole het zwaar, maar dat zal ze zeker niet aan Thom laten merken. Hij is zo arrogant, een stoere gespierde man die liever alleen is.

Maar met zijn tweeën onder de sterrenhemel ziet alles er ineens veel mooier uit, en zo’n kampvuur is ook wel erg gezellig, om maar te zwijgen over de heerlijke Baileys, die Nicole wegdrinkt alsof het chocomel is.

Het effect de volgende ochtend is een helse kater, en als ze Thom dan ook nog eens naast haar in de tent ziet, is ze opeens nuchter. Wat is er vannacht gebeurd? Waarom ligt Thom naast haar? En nog belangrijker waarom hebben ze beide geen kleren aan?

Nicole wil het liever niet weten, ze is boos en wil naar huis. Zodra ze thuis zijn wil ze maar één ding en dat is Thom vergeten. Maar dat blijkt moeilijker te zijn dan gedacht.

De heerlijke plottwist die hierna volgt, kan je het beste zelf lezen. Geloof me het zal je zeker niet tegenvallen.

De cover is romantisch en zorgt ervoor dat je oog ernaartoe word getrokken.

De schrijfstijl is heerlijk vlot, heel beeldend en met een goede dosis humor en natuurlijk een plottwist. Aan het einde van het verhaal heb je een glimlach op je gezicht. Een echte aanrader.

Ik geef het dan ook 💎💎💎💎.