Kerststuk - Saskia M.N. Oudshoorn

In deze heerlijke kerstnovelle beleven we het verhaal van 2 gezinnen met elk hun eigen verschrikkelijke drama dat ze verwerken.

 

We beginnen met het verhaal van Manon Vroegop, ze is getrouwd met Gert en heeft een zoon Casper.

Manon weet voor iedereen heel goed de schijn op te houden van een gelukkig huwelijk, maar de waarheid is dat ze in een gewelddadig huwelijk vastzit. Op een dag is ze het zo zat, dat ze kiest voor de veiligheid van haar zoon en haarzelf.

Ze pakt de belangrijkste spullen in en verlaat haar man. Haar zus staat altijd voor haar klaar zoals haar reddende engel.

 

Het tweede deel van het boek is het verhaal van Sven de Koning, hij is getrouwd met Marije en heeft een dochter Sterre. Marije heeft het druk met haar winkel en haar gezin.

Als ze zich niet lekker voelt, schuift ze dat weg, dat komt nog wel een keer denkt ze. Als ze hierdoor echter een zwaar drama te verwerken krijgen, zal kerst nooit meer hetzelfde zijn.

 

Wil je graag weten hoe het afloopt met beide gezinnen, lees dan snel het boek. Perfect voor de tijd van het jaar!

Ik vind het een echte aanrader.

 

De cover spreekt voor zich, Kerststuk, Kerst is stuk.

 

De schrijfstijl is zo beeldend, alsof je naar een film kijkt. Je leeft met beide gezinnen mee. Eerst zit je nagelbijtend op het puntje van je stoel, daarna zit je snikkend verscholen achter je boek.

 

Ik vond het ook heel mooi hoe beide families in het tweede deel van het boek met elkaar verweven werden. Het verhaal heeft drama, spanning, humor, verlies.

 

Ik geef het dan ook 💎💎💎💎💎.