Hotel Happiness - Floortje Sanders

Hotel Happiness is het debuut en het eerste deel van een feelgood tweeluik van Floortje Sanders.

Welkom in Hotel Happiness, het gastvrije knusse hotel in Amsterdam, waar het personeel er alles aan doet om uw verblijf zo gezellig en comfortabel mogelijk te maken.

We volgen Lana, die woont in een boerderij in het Franse Annecy. Nadat ze heeft ontdekt dat haar vriend Julien is vreemdgegaan, vertrekt ze in alle haast naar Amsterdam. Daar heeft ze een nieuwe baan, in Hotel Happiness.

In de trein naar Amsterdam ontmoet ze Lenie uit de Jordaan, een lieve oude vrouw, die graag andere mensen helpt. Ze raken in gesprek en Lenie zegt dat ze altijd welkom bij haar is.

In het Hotel loopt ze een knappe stoere Arabier tegen het lijf, genaamd Omar. Hij is op zoek naar zijn broer Mo. Lana snapt niet waarom ze zich zo tot hem aangetrokken voelt. Het lijkt haast wel alsof er altijd iets mis gaat of dat Lana iets onhandigs doet als Omar in de buurt is.

Lana is snel geïnstalleerd in het Hotel en voelt zich door haar lieve behulpzame collega’s goed op haar gemak.

Zodra Julien ontdekt dat Lana weg is, probeert hij haar te vinden. Helaas loopt zijn reis naar Lana niet zonder obstakels. En Cathérine waar Julien een affaire mee had, zorgt ook voor de nodige problemen.

Het is nooit saai in Hotel Happiness. Zou het nog goed komen tussen Lana en Julien? Vind Omar zijn broer Mo? En voor welke problemen zorgt Cathérine allemaal?

De cover geeft je gelijk een soort van “Happy” gevoel, het ziet er zo vrolijk en uitnodigend uit met de lichtjes. Zo’n cover is een ideale trigger in deze donkere dagen.

De schrijfstijl van Floortje Sanders vind ik heel prettig, het is vlot, met veel humor, goede beeldvormige beschrijvingen en zeer duidelijke taal. De Franse en Arabische woordjes die er veelvoudig doorheen walsen maakt het alleen maar leuker om te lezen.

Lana is de hoofdpersonage, maar je leest ook uit het perspectief van de andere personages en dat maakt het boek zoveel meer waard en leuker om te lezen.

Zonder al te veel te spoliëren, de jacuzzi scene is helemaal geweldig. Ik zag het al helemaal voor me. Vooral toen meneer Bloem binnenkwam.

Ik ben dan ook heel erg benieuwd hoe het met de personages verder gaat.

Met lieve Lenie, Omar en zijn broer Mo, meneer en mevrouw Bloem, Lana’s collega’s Patrick en Imene, en natuurlijk Lana, Julien en Cathérine.

Ik vind het een geweldig debuut en ik kijk dan ook nu al uit naar deel 2.

Bedankt Ilonaslevenbijls voor de leuke, chaotische, hilarische leesclub chats en Uitgeverij LS Amsterdam voor het mooie boek.

Ik geef het dan ook 💎💎💎💎.