Een nieuwe kerst, een nieuw begin - Renee Olsthoorn

Een nieuwe kerst een nieuw begin is een kerst novelle van Renée Olsthoorn.

Het is precies één jaar geleden dat Esther de vrouw van Maurice overleed.

Maurice gaat met zijn dochtertje Lonneke naar het tuincentrum, die is omgetoverd in een winterwollig-wonder-sneeuwlandschap. Lonneke geniet op en top en wil graag op de foto in de kerstslee met de rendieren. Als Maurice een foto wil maken hoort hij de stem van Esther, of verbeeld hij het zich?

Als hij even later een vrouw ontmoet waar hij het toch wel een beetje warm van krijgt, voelt het alsof hij Esther bedriegt. En dat is nog voordat hij weet dat zij ook Esther heet.

Deze geweldige kerst novelle is kort maar krachtig. Tijdens het lezen krijg je zelf ook een warm gevoel vanbinnen. Het is heel mooi beschreven dat Maurice, Lonneke en zijn schoonouders nog dagelijks aan Esther denken en haar missen. Dat kinderen meer door hebben dan je soms denkt.

De manier waarop Renée het verlies heeft beschreven is zo mooi en emotioneel, dat je het ook voelt tijdens het lezen. Het komt echt bij je binnen.

Doordat het een novelle is, gaat het verhaal in rap tempo. Maar dat neemt niets weg van het mooie verhaal. Het intense verdriet, de rouw, het doorgaan met je leven vanwege je dochter, nieuwe vrienden maken en dan op een onbewaakt moment weer iets van je gevoel terugkrijgen.

Renée, ik heb van je novelle genoten. Ik zou graag nog verder willen lezen en zo meer van Maurice, Lonneke en Esther ontdekken.

Deze novelle is echt een aanrader mensen, of het nu kerst is of niet!

Ik geef het dan ook 💎💎💎💎.

Maak jouw eigen website met JouwWeb