Missoula - Fedor de Groot ⭐⭐⭐⭐

Toen Fedor de Groot mij een bericht stuurde met de vraag of ik aan de blogtour van zijn derde thriller mee wilde doen, was ik gelijk enthousiast. Ik vind het altijd een eer om mee te mogen doen, maar nog veel groter als een auteur je vraagt.

Missoula is de derde thriller van Fedor de Groot.

Het verhaal begint met een geweldige proloog, hierdoor zit je gelijk in het verhaal. Een FBI inval mislukt en hierdoor beland FBI agente Britta in een kamertje in Lagos, waar ze platgespoten wordt en misbruikt. Hierdoor krijg je gelijk een band met Britta en wil je ook graag weten wat er gebeurd is.

Na de proloog springt het verhaal een paar keer verder in de tijd, hierin krijg je belangrijke achtergrond informatie toegediend die je naarmate je verder leest goed kunt gebruiken.

Britta houdt aan haar gevangenschap een trauma over, waardoor ook haar relatie strandt. Ze heeft het erg moeilijk en besluit om terug te gaan naar haar oude woonplaats Missoula. Rustig herstellen zit er helaas niet in, want ook hier gebeurd er weer veel, en alles draait om Britta.

Voor de lezer is het ook niet rustig, want je moet wel je koppie erbij houden. Het is niet een gewone thriller er komt ook het nodige speurwerk aan te pas. Hierdoor beleef je het verhaal intenser.

Het verhaal is uit verschillende perspectieven geschreven. Sommige hoofdstukken zijn uit het perspectief van de moordenaar en dat maakt het toch weer een stuk spannender. De spanning en het tempo zitten er goed in, er gebeurd veel waardoor je het boek maar moeilijk kunt neerleggen.

Hoewel het een fictief verhaal is, moest ik daar soms wel even bij stilstaan, want sommige dingen kunnen ook in het echte leven gebeuren. Dat maakt deze thriller misschien nog wel gruwelijker. Het is heel goed te merken dat Fedor veel research naar de details heeft gedaan, want ze vallen als een puzzel in elkaar.

Dit is echt een geweldig, uniek, avontuurlijk en gruwelijk spannende thriller, met de juiste diepgang voor het verhaal. Een echte aanrader voor alle thriller fans!!

De cover is mysterieus, wie is het die daar in het bos loopt, waar vlucht ze van weg? Hierdoor word je aandacht getrokken naar het boek en na het lezen van de flaptekst wil je niets liever dan in het boek beginnen en alles ontdekken.

Dit was mijn eerste boek van Fedor de Groot, maar zeer zeker niet de laatste. Ik ben nu ook heel nieuwsgierig naar de eerste twee boeken.

Fedor de Groot en Godijn Publishing heel erg bedankt voor het ebook en dat ik aan de blogtour mocht deelnemen.

Maak jouw eigen website met JouwWeb