Flora's Winter - Marli Elisa

Flora is een alleenstaande moeder, ze woont samen met haar zoontje Flip noodgedwongen in een tiny house in de achtertuin van haar ouders. Haar beste vriendinnen Pleun en Max steunen haar en proberen haar zo goed mogelijk te helpen.

Flora heeft een eigen zaak, Flora’s Bloemen Boerderij. Ze heeft het idee om hier workshops te geven en kerstkransen te maken. Helaas is Flora nogal chaotisch en haar zaak loopt niet echt goed. Ze zit financieël nogal in de rode cijfers.

Maar dan loopt ze Will tegen het lijf, hij wil graag 60 kerstkransen bestellen, maar die moeten wel over 3 dagen klaar zijn. Geen probleem denkt Flora, of toch wel? En waarom krijgt ze Will met geen mogelijkheid meer uit haar hoofd? Wie is die Will eigenlijk, dat hij beveiliging nodig heeft?

Deze geweldige novelle van Marli Elisa brengt je in een heerlijke kerstsfeer. De chaotische Flora, daar kunnen wij ons allemaal wel een beetje in verplaatsen en herkennen. Marli heeft haar zo goed beschreven dat ik regelmatig het idee had dat ik erbij was.

De schrijfstijl is vlot, beeldend, met heel veel humor, chaos, sarcasme, verdriet, familiegevoel, liefde en lust.

Naar mate het verhaal vordert neemt Flora haar verantwoordelijkheid en probeert ze te veranderen, om zowel haar bedrijf als leven op de rails te krijgen. Ze wil alles zo goed mogelijk doen als alleenstaande moeder voor Flip.

Ik heb enorm van het verhaal genoten en had graag nog meer willen lezen van Flora, Flip, Pleun, Max en Will natuurlijk.

Flora’s Winter is een heerlijk winters verhaal, die je de gehele winter kan lezen. Dus nestel jezelf lekker op de bank in een dekentje met dit boek, dan heb je een heerlijk avondje.

Ik geef het dan ook 💎💎💎💎.

Maak jouw eigen website met JouwWeb