De Citroen op de Taart - Mirjam Mieserius

We volgen het verhaal van Maria, die zichzelf sinds kort auteur mag noemen van een heus kookboek. Alles lijkt Maria voor de wind te gaan.

 

Totdat haar verloofde Paul hun relatie verbreekt omdat hij er niet meer tegen kan, dat Maria meer succes heeft, meer aandacht krijgt, meer verdiend en uitgenodigd word voor verschillende feestjes.

 

Hierdoor word Maria door haar uitgever en vriendin Lucy naar het mooie Zuid-Frankrijk gestuurd om daar tot rust te komen van haar breuk met Paul en zich helemaal te kunnen richten op het schrijven van haar nieuwe kookboek.

 

Op de eerste dag dat Maria aankomt in Zuid-Frankrijk geniet ze van de zon, zee, strand, het heerlijke eten en een knappe man.

 

Maria wil op dit moment geen man in haar leven, ze wil rust en haar kookboek schrijven. Maar juist nu trekt ze de aandacht van niet 1 maar 2 knappe mannen. Om nog maar te zwijgen over de mysterieuze Le Chef, die de heerlijkste taarten en gebakjes voor haar maakt die er maar bestaan. Het is een hemels genot in je mond, die heerlijke citroen merengue taart.

 

De schrijfstijl van Mirjam Mieserius is vlot, beeldend en goed gedetailleerd. Hoe ze het landschap omschrijft is het alsof je zelf in Zuid-Frankrijk bent. En de heerlijke taarten, ik kreeg er zelf trek van.

 

De cover is dan ook een heerlijke citroen taart. Zo mooi, lekker en simpel kan een cover dus zijn om de aandacht van de eventuele lezer al te trekken.

 

Deze feelgood novelle is zo heerlijk om tussendoor te lezen, het is zeker een aanrader. Jammer dat hij zo snel uit was, ik zou nog wel meer willen lezen over Maria, wie weet komt er nog een vervolg.

Ik geef het dan ook 💎💎💎💎.

Maak jouw eigen website met JouwWeb