Alias Emma - Ava Glas

Wat was het onwijs leuk om aan deze “Top Secret” missie mee te mogen doen en het boek Alias Emma van Ava Glass vooruit te mogen lezen. Bedankt Uitgeverij Ambo Anthos en Vrouwenthrillers.nl voor het geweldige ebook.

Emma Makepeace werkt bij de Britse geheimen dienst als geheimagent. Ze is persoonlijk aangenomen en getraind door Ripley. Maar haar moeder weet hier niets van, die denkt dat ze een kantoorbaan bij de overheid heeft.

Als ze haar eerste undercover missie heeft, vind ze het maar een saaie missie zonder enige actie en spanning. Nadat een aantal Russische wetenschappers zijn gedood, wordt Emma teruggeroepen naar de dienst. Daar krijgt ze van Ripley haar nieuwe missie waar alleen Emma de juiste persoon voor is, en Emma is er klaar voor. Haar missie is om Michael, de zoon van een Russische wetenschapper veilig binnen te halen. Zijn ouders zijn inmiddels al veilig ondergebracht.

Het enige probleem is dat Michael totaal geen interesse heeft om met Emma mee te gaan, naar een safe house. Hij heeft zijn eigen leven op orde, hij werkt in het ziekenhuis als kinderoncoloog en ziet de gevaren niet.

Vanaf het moment dat Emma contact heeft gemaakt met Michael word je helemaal in het verhaal gezogen. Je beleeft samen met hen de moeizame gevaarlijke nacht die ze hebben. Emma zal alles op alles moeten zetten om Michael heelhuids en veilig naar MI6 te brengen, helemaal aan de andere kant van Londen. Dit omdat er iets mis is op haar eigen locatie en het camerasysteem van Londen gehackt is. Wie kan Emma nog vertrouwen? Hoe komt het dat de “vijand” hun steeds een stap voor is? En waar is Ripley?

De cover is heel goed gekozen, het is een soort Google-maps van Londen.

De schrijfstijl is heel beeldend en vlot geschreven, het is makkelijk te volgen en de spanning is goed opgebouwd naar het einde toe. Vanaf de eerste pagina wil je meer weten en zeker als de missie vordert. Tijdens de missie word je door Emma mee teruggenomen hoe ze bij de geheime dienst terecht is gekomen. Dit zorgt er ook weer voor dat je voor team Emma bent.

Dit was mijn eerste kennismaking met Ava Glass, en het smaakt zeker naar meer. Ik zou zeker meer missies van Emma willen beleven. Het is een echte aanrader.

Ik geef het dan ook 💎💎💎💎💎.