De Eekhoorntjes Affaire - Marijke Vos

Dit is een kerstnovelle vol met humor. Ik heb regelmatig hardop gelachen.

 

Het verhaal begint één week voor kerst, als Eva ’s middags thuiskomt merkt ze dat er iets goed mis is. Haar hele chalet is overhoop gehaald, er is bij haar ingebroken. Op het eerste gezicht lijkt er niets weg te zijn, maar toch.

Op aandringen van haar moeder belt ze de politie. De agent die langskomt lijkt totaal niet op de kalende, oudere man, zo’n typische wijkagent met buikje en een bromsnor. Nee, zelfs allesbehalve dat. De agent die achter het raampje tevoorschijn komt was ergens in de dertig, had kort donker haar, met ernstig kijkende groene ogen, volle lippen en een beginnend stoppelbaardje.

 

Voor een kort moment dacht Eva dat haar vriendinnen een grap met haar uithaalde, dat ze ergens om de hoek lagen en een stripper hadden gestuurd.

 

Vanaf dat moment moest Eva zichzelf meerdere malen eraan herinneren dat de agent geen stripper was maar een echte agent, Stef Maas Wijkagent.

 

Wie heeft er bij Eva ingebroken? Hoe gaat het verder met Eva, met of zonder Stef? Lees het in deze humoristische kerstnovelle. Heerlijk in deze donkere dagen voor kerst.

 

De cover is kleurrijk met humor en de titel trekt gelijk je aandacht.

De schrijfstijl is luchtig, vol met humor en beeldend beschreven.

Ik geef het dan ook 💎💎💎💎.