Liefde in zwart-wit - Joëlla van der Breggen ⭐⭐⭐⭐

Liefde in zwart-wit is de nieuwste feelgood van Joëlla van der Breggen.

Elise heeft heel haar leven op een boerderij gewoond, de boerderij die haar broer Simon nu runt. Zelf heeft ze een leuke baan bij een veevoerbedrijf, een eigen appartement en haar goede vriendin Megan die altijd voor haar klaar staat. Helaas heeft Elise nog niet de ware gevonden.

Haar nieuwe collega Nick vind ze heel knap, maar die heeft een hele andere gedachte bij het woord relatie. En dan hebben we nog de nieuwe veearts Jochem. Elise vind hem saai, maar is hij wel zo saai als ze denkt en waarom blijft Jochem zo door haar gedachte rondzwerven?

Als er op haar werk vreemde dingen gebeuren, zit dat Elise niet lekker. Als de koeien op de boerderij van Simon dan ook nog eens ziek worden, krijgt Elise een onderbuik gevoel en gaat op onderzoek uit. Ze zal er alles aan doen om de waarheid te achterhalen. En misschien ontdekt ze zelfs wel de ware liefde in haar zoektocht.

De schrijfstijl van Joëlla van der Breggen vond ik erg prettig, het was vlot, beeldend geschreven, goed gedetailleerd, met humor, liefde, onzekerheid, jaloezie, drama en een vleugje spanning. Hierdoor kon ik het boek maar moeilijk neerleggen, ik moest weten of Elise achter de waarheid kwam. De broer-zus relatie tussen Simon en Elise is zo amusant beschreven, dat je die twee gewoon voor je ogen ziet kibbelen met elkaar, zoals alleen broer en zus dit kunnen.

Het is geschreven vanuit één perspectief, namelijk die van Elise. Hierdoor leer je Elise steeds beter kennen, wat ze denkt, waarom ze zo handelt maar ook haar twijfels over zowel de liefde als haar werk. Haar gedachtegang is op sommige punten heel herkenbaar en daarom is Elise ook een personage die je in je hart sluit. Elise wil graag de mensen die ze lief heeft helpen, maar is soms een beetje naïef als het op Nick aankomt. De persoonlijke groei die Elise meemaakt is ook heel mooi om te lezen. Het geeft je een warm en blij gevoel, want je gunt haar ook die ware liefde.

Liefde in zwart-wit is een heerlijk feelgood verhaal voor elk moment van de dag. Het is een heerlijk Hollands verhaal en daar heb ik zo van genoten. Ik zou het dan ook helemaal niet erg vinden als er nog een vervolg komt, waarin we Megan en Frank beter leren kennen.