Office Candy - Sandra J. Paul

Office Candy is het eerste deel van een driedelige serie over Lisa, de zus van Manon. Manon kennen we uit de Sugar reeks. Als jullie de Sugar reeks ook hebben gelezen weten jullie dus dat Sandra J. Paul weer ongetwijfeld een aantal verrassingen voor ons in petto heeft.

Lisa is een freelance designer, en na maanden thuis te hebben gezeten begint ze nu aan haar nieuwe opdracht bij een nogal saai bedrijf. Haar eerste dag op kantoor verloopt dan ook niet geheel zoals verwacht. Het is onwijs saai op kantoor, haar manager Machteld houd een saaie preek, het gebruik van sociaal media op de werkvloer is streng verboden en er heerst een clean desk policy, dus geen persoonlijke spullen op je bureau.

Maar Lisa is geen saaie IT nerd of een hippy, zij is meer de vrolijke, ik hou van gezelligheid en heel veel prullaria op mijn bureau designer. En natuurlijk een enorme zoetekauw.

De enige twee pluspunten zijn dan ook een grote pot snoep in het midden van de afdeling en haar mentor Daniel. Daniel is het tegenovergestelde van saai, hij is juist heel sociaal, heel prettig in de omgang, leuk om naar te kijken en ook een enorme zoetekauw.

Maar Lisa zou Lisa niet zijn als ze niet een beetje meer gezelligheid en actie in de brouwerij zou brengen. Nu maar hopen dat haar collega’s daar ook op zitten te wachten.

Deze novelle is weer zo goed opgebouwd, dat je voor je het weet het boek uit hebt. Het tempo ligt hoog, maar dat is maar goed ook want het enige wat je wil is weten hoe het verder gaat. De schrijfstijl is vlot, beeldend en vol humor. De spanning spettert van de pagina’s af als Lisa en Daniel samen zijn. Dus neem even een moment voor jezelf en lees dit heerlijke eerste deel.

Het tweede deel Something Sweet is 15 mei uitgekomen, en ik kan haast niet wachten om deze te gaan lezen.

Ik geef het dan ook 💎💎💎💎.

Maak jouw eigen website met JouwWeb