Schotse Dromen - Lexie Scott

Schotse dromen is het eerste deel  van “De Lady’s van Carnoch Castle” serie.

In het voorjaar van 1866 keren de zussen Davine en Shona MacBride terug naar de Schotse Hooglanden. Ze willen in Carnoch Castle gaan wonen, het landgoed dat ze van hun vader hebben geërfd.

Maar als ze in Carnoch Castle aankomen staan ze voor een minder leuke verrassing. Het landgoed is erg vervallen en het grensgebied met hun buren, de knappe broers Roger en Dougal MacKinsey is ook een grijs gebied.

Davine, de oudste zus is de felste van de twee. Zij wil het gelijk gaan regelen met laird Roger MacKinsey. Hij is ook pas net laird geworden na het overlijden van zijn vader. Echter de onaangekondigde manier waarop ze dit doet, werkt niet echt in haar voordeel.

Shona de jongste zus, hoort als zij op de terugweg naar Carnoch Castle is een aanhoudend hondengeblaf, in het bos tussen het MacKinsey landgoed en Carnoch Castle. Met gevaar voor eigen leven red ze een jonge pup en zijn baas, die aan het jagen waren op haar landgoed.

Maar wie is die vreemdeling? En waarom krijgt Shona het zo warm van hem? Wat gebeurd er als ze ontdekken wie hij is?

De schrijfstijl vind ik erg fijn. Het is vlot, luchtig, met de nodige humor en de hoofdstukken zijn kort maar krachtig.

De cover vind ik heerlijk schots, mooie kleding en natuurlijk het Kasteel op de achtergond.

Het was mijn eerste boek van Lexie Scott, maar zeker niet de laatste. Ik kan niet wachten tot deel 2 verschijnt op 30 april.

Deze recensie is deel van de blogtour, Verhalenfabriek bedankt voor het ebook, ik heb ervan genoten.

Ik geef het dan ook 💎💎💎💎.