Het Tango algoritme - Heleen van der Hoven

De hoofdpersonen in Het Tango Algoritme zijn Emmy en Charlie maar de personen in Emmy's leven, Grace, Florence en Simon hebben ook een goede rol in het verhaal.

Emmy is wiskunde lerares, in haar vrije tijd houd ze van dansen het liefst de Tango en daarnaast maakt ze Algoritmes die bedrijven weer gebruiken. Hierdoor maakt ze dus niet alleen vrienden maar ook vijanden. Grace is haar beste vriendin die bij haar in hetzelfde huis woont met haar dochter Florence (Flo). Grace werd op haar 16e moeder en Emmy heeft haar geholpen en is Flo's voogd.

Grace en Flo willen graag dat Emmy de liefde vind die ze zo verdient. Ze schrijven haar in op een datingssite. Hierdoor komt ze in contact met Charlie. Ondertussen ontdekt Flo (ook 16) dat ze zwanger is van haar vriend Simon. Ze besluiten het kindje te houden.

Wanneer Charlie getuige is van een moord en Grace een weekend weg is naar haar mysterieuze "nieuwe vriend", begint het verhaal in spanning te stijgen en volgen de gebeurtenissen elkaar snel op.

De verhaallijn word geschreven vanuit de verschillende personages, die je meenemen in hun beleving en bevindingen. Dit is heel prettig om te lezen, zodat je ook weet hoe verschillende personages denken over één en dezelfde gebeurtenis.

Tussen de hoofdstukken door volgen de stappen van de tango en wordt je als lezer meegenomen in de uitleg hiervan en de onthulling van het verdere verhaal. Dit is een unieke en leuke manier om een verhaal te vertellen en op te bouwen. Op deze manier krijg je het gevoel van het ritmische van de dans door het verhaal heen.

Het plot is goed opgebouwd met verschillende gebeurtenissen en tot het einde blijf je je afvragen hoe het zal aflopen. Zonder spoilers weg te geven het einde is echt een emotionele verrassing die ik niet had zien aankomen. Het heeft spanning, verdriet, mysterie, passie, liefde en geluk.

Het laat je ook nadenken over de Algoritmes is alle apps die wij gebruiken, zoveel waarheid dat het soms gewoon eng word als je er teveel over na gaat denken. Wees zuinig met persoonlijke informatie op het net....

Ik vind het Tango Algoritme een echte aanrader!!

 

Ik geef het boek dan ook 💎💎💎💎.