Machteloos - Lois Blommestein ⭐⭐⭐

Machteloos is het eerste deel van een trilogie van Lois Blommestein.

Het verhaal is geschreven uit drie verschillende perspectieven, die je naar mate je verder leest steeds beter leert kennen. Boven elk hoofdstuk staat de naam van de personage over wie je leest.

Jaimy is politie agente en getrouwd met Lars. Ze hebben een heftig huwelijk met de nodige problemen, zoals huiselijk geweld. Lars is opvliegend en heeft als norm dat de mannen de baas in huis zijn. Dat Lars ook nog eens bij de politie werkt maakt het er voor Jaimy niet gemakkelijker op.

Joan heeft op haar vijftiende iets traumatisch meegemaakt en dat niet verwerkt. Ze heeft het weggestopt en probeerde verder te gaan met haar leven. Ze heeft een opleiding in de zorg gedaan en een nieuwe baan in een zorgcentrum aangenomen. Op haar eerste werkdag krijgt ze de schrik van haar leven, als Liam ineens voor haar staat.

Liam is de derde personage en de persoon die het leven van Jaimy tot een ware hel maakte en nu weer. Liam is geobsedeerd door Joan en denkt dat ze van hem is en dat hij mag en kan doen wat hij maar met haar wil. Helaas voor Joan gebeurd deze nachtmerrie ook echt.

Lois heeft een fijne schrijfstijl, het is vlot, duidelijke taal en zeer getailleerd. Hierdoor heb je snel door in welke situatie de personages zich bevinden. Vanaf de eerste pagina zit je in het verhaal en kan je niet stoppen met lezen, je wil weten hoe het verder gaat met de personages.

Dit is geen gewone thriller, dit verhaal heeft onderwerpen die helaas in heel de wereld maar al te veel voorkomen. En helaas voor sommige mensen heel herkenbaar zijn.

Persoonlijk moet ik zeggen dat ik heel wat gewend ben, maar dit verhaal kwam wel heftig bij mij binnen. Onbewust kon ik me in sommige dingen herkennen. Je wilt geen slachtoffer zijn, je wil niet zwak zijn of zwak overkomen.

Het is een goed maar heftig verhaal, dus je moet wel stevig in je schoenen staan want er komen heftige onderwerpen in voor, zoals misbruik, mishandeling, en verkrachting. Maar ook het omgaan met je angsten, je als slachtoffer voelen, maar uiteindelijk ook overlevingsdrang en het terugvechten.

Het enige minpuntje vond ik dat de heftige en gewelddadige scenes op het laatst de overhand kregen in het verhaal, dat vond ik jammer.

Al met al is het een heftig goed verhaal, en belangrijk dat het geschreven is. Want helaas is dit voor sommige personen dagelijkse kost.

Bedankt voor het ebook Lois Blommestein.

Maak jouw eigen website met JouwWeb