De Hoofdrol - Janice Hallett

De Hoofdrol van Janice Hallet mocht ik alvast vooruit lezen, bedankt Xander Uitgevers. Ik kreeg de opdracht om met mijn mede-detectives er achter te komen wie de moordenaar is.

Intro De Hoofdrol.

In dit dossier vind je de stukken over de schokkende gebeurtenissen rondom de Fairway Players-toneelgroep, en over de dood van een van hun leden. Er zit op dit moment iemand vast voor de moord, maar het lijkt erop dat deze persoon onschuldig is, en dat een aantal duistere geheimen nog niet is onthuld. 

De moordenaar heeft zichzelf verraden: ergens in deze berg e-mails, berichten en brieven bevindt zich de sleutel tot de oplossing van deze zaak. 

De Hoofdrol is dan ook geen gewoon boek, in de detective genre.

Het boek word gepresenteerd als een moorddossier, hierin staat alles wat je nodig zult hebben om de moordenaar te vinden.

Femi en Charlotte zijn twee stagiaires bij een advocatenkantoor. De advocaat denkt dat de persoon die voor de moord vastzit het niet gedaan heeft. Nu is het de taak van Femi en Charlotte om alle mails en correspondentie nogmaals door te nemen en te achterhalen of de juiste persoon vastzit. Dit is dus ook jouw taak als lezer.

Ik hou wel van een goede detective en dan ook nog eens om de kans te krijgen om als één van de eerste te achterhalen wie de moordenaar is, was helemaal geweldig.

In het begin had ik moeite met het lezen van de mails, maar dat duurde niet lang, want ik werd getriggerd door bepaalde personages. Sommige personages werden op den duur irritant of een beetje á la Chucky. Daardoor wou ik wel graag verder lezen.

Het enige minpuntje vond ik dat het erg lang duurde voordat er iemand vermoord werd. Hierdoor las je de mails veel geconcentreerder want iedereen was wel zo’n beetje een verdachte. Maar zodra je weet wie er vermoord is, kan je onderzoek pas echt goed beginnen, en kom je erachter wat iedereen zo graag geheim wil houden, en wie er liegt en nog belangrijker, wie de echte moordenaar is.

Ik vond het een echte uitdaging om dit boek te lezen, en heb ervan genoten. Soms moet je tussen de regels doorlezen en dan kom je tot een andere conclusie. Naarmate het boek vorderde wist ik al wel wie er vermoord zou worden, maar de echte moordenaar die had ik even niet zien aankomen. Dat is het leuke van zo’n boek, de heerlijke plottwist die er soms inzit en je op een verkeerd spoor brengt.

Dus voor de liefhebbers van puzzelen, cluedo, moordmysteries is dit boek een echte aanrader.

Ik geef het dan ook 💎💎💎💎.

Maak jouw eigen website met JouwWeb