Kliniek Zuid - Nick de Koning

Deze recensie is onderdeel van de Blogtour Kliniek Zuid.

Kliniek Zuid, tegen elke prijs is de debuutroman van Nick de Koning, en tevens het eerste deel van een serie.

In Kliniek Zuid maken we kennis met chirurg Caro Benedict, haar man Robbert en hun twee tieners Teun en Sofie. En natuurlijk de werkzaamheden in de kliniek, met haar geweldige collega’s. In kliniek Zuid is niets wat het lijkt, of toch wel?

Tuurlijk er komen rijke mensen binnen die graag botox willen en borstvergrotingen, maar Caro heeft ook een nobel doel voor ogen. Ze wil graag mensen helpen die verminkt zijn. Of dat nu is door een overijverige chirurg of door een gewelddadige ex of door zelfverminking, dat maakt Caro niets uit, zolang ze die mensen maar kan helpen.

Hierdoor heeft Caro het erg druk in de kliniek, maar zij en haar man Robbert hebben het goed geregeld. Zij werkt in de kliniek als chirurg, Robbert houd zich bezig met het financiële gedeelte van de kliniek en zorgt voor hun kinderen thuis. Maar hebben Caro en Robbert het wel zo goed geregeld als ze denken? Wat als blijkt dat iemand er een verborgen agenda op na houdt, en de ene leugen na de andere verteld? Stort het kaartenhuis dan in, of is het sorry en weer door?

De cover is rustig, bijna steriel zou ik zeggen. Waardoor je nieuwsgierigheid naar het boek word getrokken. En na het lezen van de achterflap was ik verkocht.

De schrijfstijl van Nick de Koning is heel prettig, het leest vlot, is beeldend geschreven met humor, drama, lust, liefde, bedrog en overspel.

Echter blijft het daar niet bij, het gaat verder. Hoe de “schoonheidsidealen” in onze maatschappij op iemand overkomen, wat het met ze doet en de kracht en stress van social media. Het zijn niet alleen maar cliché problemen, maar de serieuze onderwerpen die aanbod komen worden goed uitgediept en mooi verwoord en dat zorgt net voor dat beetje extra dat het verhaal naar een soort van real-life tilt. Want dit kan iedereen overkomen.

De personages die naast Caro en haar gezin in het verhaal een rol hebben, zijn bijzonder goed gekozen. Iedereen kent wel iemand zoals Suus de officemanager. Dol op roddels en BN-ers!

En dan die gruwelijke cliffhanger, grrrr. Die zag ik als lezer niet aankomen. Ik wil weten hoe het verder gaat. Pfff nu wachten op deel 2. Ondanks dat was het natuurlijk een briljante zet van de auteur.

Dit zou een goede Netflix film of serie kunnen worden, want je leest het boek zoals je een film of serie kijkt.

Dus voor de liefhebbers van liefde, humor, drama, overspel, bedrog en ook serieuze onderwerpen in het verhaal is Kliniek Zuid echt een aanrader.

Bedankt VBK-uitgeverij voor het boek en dat ik mee mocht doen aan de blogtour. Nu wachten op deel 2.

Ik geef het dan ook 💎💎💎💎💎.