Gewetenloos - Lois Blommestein ⭐⭐⭐

Gewetenloos is het tweede deel in de Joan Helkes trilogie van Lois Blommestein.

We zijn nu een aantal jaren verder en Joan is moeder van zoon Sil. Joan is samen met Naut, maar helaas is Naut niet de vader van Sil, maar Liam die nog altijd in de gevangenis zit. Liam koestert nog steeds wrok tegen Joan, dat ze hem heeft verraden en als hij erachter komt dat Sil van hem is, wil hij de voogdij opeisen.

Jaimy is samen met Thijs en ze verwachten hun eerste kind. Inmiddels is ze rechercheur en krijgt ze een zaak toegewezen over kindermisbruik. Hierdoor komt ze in contact met Troy, die zelf ook een groot geheim met zich meedraagt.

Lars en Liam zitten nog steeds in dezelfde gevangenis en plannen op wraak om Joan en Jaimy dwars te bomen.

Net als in het eerste boek zijn de hoofdstukken kort, wat erg prettig doorleest, en je beleeft het verhaal weer uit meerdere perspectieven. Zo leer je de gedachte gang van de hoofdpersonen kennen en soms waarom ze zo handelen.

Het verhaal is goed beschreven met veel details. Ik vond het heftiger dan het eerste verhaal. Het onderwerp kindermisbruik kwam echt hard aan. Daar wil je gewoon niet aan denken, maar helaas is het voor sommige kinderen een dagelijkse hel die ze keer op keer beleven.

Het is een heftig maar goed onderbouwd verhaal, en als je eenmaal begint met lezen wil je doorlezen, want ongeacht wat er gebeurd je wilt weten hoe het verder gaat, en of het nog goed komen.

Het laatste deel in deze reeks is Meedogenloos, die december 2022 uitgekomen is. En ik wil nu toch echt weten hoe het allemaal gaat eindigen.