Kansloos - Annemarie Snels

Kansloos is de derde thriller van Annemarie Snels.

Voor mij was dit mijn eerste kennismaking met deze auteur, en wat voor een kennismaking was dat. Ik heb het boek in een weekend gelezen en ik kan je vertellen, ik wil meer, meer boeken lezen van Annemarie Snels.

Het verhaal begint als er tijdens een storm op zee een lichaam van een onbekende vrouw op het dek van een vrachtschip beland. Na melding bij de politie worden agenten Jeff Purdy en Will Carrick als eerste op de zaak gezet.

Agente Inèz Lovatt wil graag rechercheur worden, maar dat zit er voorlopig niet voor haar in, door iets wat er een paar jaar geleden is gebeurd. Nu krijgt ze door een personeelstekort één kans om te bewijzen dat ze het in haar heeft. Ze moet ontdekken wie de dode vrouw is. Maar ze staat er wel helemaal alleen voor tijdens deze zaak, of toch niet?

Met de laatste selfie van de onbekende vrouw bijt Inèz zich in de zaak vast. Als ze op de drone foto’s van haar broer Gerard hetzelfde symbool ontdekt als op de selfie, neemt de zaak een duistere wending. Deze wending brengt Inèz naar Normandië.

Olivia de beste vriendin van Inèz doet navraag bij haar collega makelaars over het symbool. Hierdoor word Olivia onbewust bij de zaak betrokken wat niet de bedoeling is.

De zoektocht in Normandië, levert Inèz meer op dan alleen de identiteit van het slachtoffer. Maar de zaak is ook gelijk een stuk gevaarlijker geworden.

Zou Inèz dan eindelijk een spoor vinden van haar moeder die 13 jaar geleden verdween?

De cover is heerlijk mysterieus, dat trekt mij altijd wel naar het boek toe. En na het lezen van het verhaal is het een hele logische cover.

De schrijfstijl van Annemarie Snels is beeldend, duidelijke taal en door de korte hoofdstukken vlieg je door het boek heen. Het verhaal word uit verschillende perspectieven verteld en dat is erg fijn lezen. De spanning en ontdekkingen worden goed opgebouwd, waardoor je het boek maar moeilijk neer kan leggen.

Ik vond Kansloos een geweldige thriller om te lezen, een bepaalde plottwist die erin zat had ik wel verwacht maar hierdoor werd het verhaal er zeker niet minder spannend door.

Voor de thriller liefhebbers raad ik Kansloos zeker aan. Het is een goed verhaal dat goed opgebouwd is en heerlijk is om te lezen. Een boek dat je pas kunt neerleggen als het uit is.

Bedankt Annemarie Snels dat ik je spannende boek mocht lezen, ik heb ervan genoten.

Ik geef het dan ook 💎💎💎💎.