Even tussen ons - Jane Fallon

De hoofdpersoon in dit verhaal is Holly.

Holly Cooper woont alleen in Londen, haar dochter Ashley woont samen met haar vriend in Bristol, ze hebben net ontdekt dat ze zwanger is.

Holly heeft een leuke baan en net promotie gemaakt als Scriptmanager. Ze werkt daar samen met haar collega vriendin Roz, die 2 zijn 2 handen op 1 buik, en hebben de grootste lol tijdens het werk.

Holly haar beste vriendin is Dee, ze is getrouwd met Gavin. Dee doet soms impulsieve dingen en daardoor beland Holly in hilarische situaties.

Sinds Holly’s promotie gebeuren er vreemde dingen op kantoor. Echter gebeurd het alleen maar bij Holly. Zo komt ze steeds meer in een situatie terecht dat ze haar excuses moet aanbieden voor iets wat ze niet gedaan heeft, is er gedoe met een printer, of verdwijnen er spullen, enz…..

Hoewel Roz zegt dat ze niet op de baan gesolliciteerd heeft, ontdekt Holly dat dit wel het geval is geweest. Hierdoor begint Holly toch anders tegen Roz aan te kijken en haar “overdreven” privé verhalen met een korrel zout te nemen, of misschien wel meer dan één korrel…..

Samen met haar vriendin Dee en haar man Gavin gaan ze op onderzoek uit, en ontdekken ze meer dan ze in eerste instantie kunnen geloven. Ze gaan zelfs met zijn drieën op stake-out schuin voor de deur van Roz haar woning.

Het verhaal is op zo’n prettige manier geschreven dat je er al vanaf de eerste bladzijde in zit. Het verhaal sleept je mee, je beleeft het alsof je ook een collega bent op de werkvloer. Er zit een goed tempo in het verhaal, en de spanning zorgt ervoor dat je het boek niet weg wilt leggen.

De andere collega’s van Holly worden ook goed beschreven en naar mate het verhaal verder gaat kom je ook steeds meer te weten over hun. Zelfs de acteurs van de serie komen in het verhaal langs, en dat maakt het soms nog leuker.

De verhaallijn van Dee, Gavin en Ashley zijn ook goed beschreven, ik vond dat echt iets toevoegen aan het verhaal.

Tevens is het verhaal zo herkenbaar, iedereen heeft wel eens iets meegemaakt op het werk met een collega, wat begint als een grap, maar uiteindelijk helemaal geen grap bleek te zijn.

Kortom, ik vond het een heerlijk verhaal, kon me er goed in verplaatsen en vind het zeker een aanrader. Een heerlijk boek over de wraak van een collega, zoals we van Jane Fallon gewend zijn.

 

Ik geef het boek dan ook 💎💎💎💎.