Vraag het aan Veerle - Renée Olsthoorn

Veerle is 23 jaar, afgestudeerd als psychologe, maar tot op heden heeft ze daar nog geen echte baan in kunnen vinden. Ze is dan ook heel enthousiast als ze bij haar spotschool wordt aangenomen als baliemedewerkster en Zumba instructrice.

Veerle staat positief in het leven en met haar Zumba vriendinnen hebben ze zelfs een eigen app-groep en noemen zichzelf de Zumbies. Hierin delen ze lief en leed met elkaar. De vriendinnen weten ook dat Veerle heel goed kan luisteren en altijd een goede oplossing heeft als één van hun een probleempje heeft.

Op Veerle’s eerste werkdag maakt ze kennis met een nieuw lid van de sportschool en wat voor één. Bertrand is een onwijs knappe en sexy man, en telkens als ze bij hem in de buurt is raakt ze oververhit. Maar er is ook iets anders aan Bertrand, letsel van een ongeval, een soms droevige uitstraling. Wat is Bertrands geheim? Hoe gaat het verder?

 

Vraag het aan Veerle is het eerste deel in de sportschooltrilogi van Renée Olsthoorn. Het verhaal is geschreven in een vlotte schrijfstijl met veel humor en enthousiasme. Vanaf de eerste bladzijde zit je in het verhaal. De personages van zowel Veerle als haar vriendinnen zijn net genoeg onderbouwd, genoeg wat je nodig hebt om het verhaal echt te maken.

 

De alledaagse probleempjes die je in het boek tegenkomt zijn zo herkenbaar, en zo goed omschreven, dat het net is alsof je bij de Zumbies hoort.

 

De cover is ook prachtig, een echte sportschool uitstraling, die je door heel het verhaal als een rode draad volgt. Zoals de muziekkeuze, via Spotify, en het enthousiasme en de lol die ze tijdens de Zumba les beleven, je krijgt gewoon zelf zin om te willen dansen of sporten!

Ik persoonlijk vind het dan ook echt een aanrader voor feelgood liefhebbers!

 

Ik geef het dan ook 💎💎💎💎💎.