Jachteiland - Lydia van Houten

Jachteiland van Lydia van Houten is een adembenemende psychologische thriller die je op het puntje van je stoel laat zitten. Je kan het boek niet wegleggen, je moet verder lezen, want je wil weten hoe het verhaal nu echt in elkaar zit.

Zodra je de proloog leest zit je er middenin. Je beleeft het verhaal door de ogen van Alice. Alice woont samen met haar man Philip op Happy Hunters Island. Daar is Philip de eigenaar van het crematorium. Maar Alice mag daar niet komen en ook niet in zijn werkkamer. Alice heeft last van hallucinaties en door middel van de medicatie slaapt ze erg veel. Volgens Philip en haar psycholoog Ray is rust heel goed voor Alice.

Maar Alice heeft dromen, en ze weet af en toe niet meer wat nu echt en niet echt is. Zowel Ray als haar vriendin Margareth vertellen haar dingen over het eiland en de bewoners. Hierdoor gaat Alice zelf op onderzoek uit om uit te zoeken wat er met haar aan de hand is. Ze volgt haar gevoel en dat leidt je door het verhaal heen. Wie kan Alice vertrouwen? Wat is er echt? Is het een hallucinatie of heeft ze sommige dingen echt gezien?

De cover past zo goed bij het verhaal, dat is echt een schot in de roos.

De schrijfstijl is vlot, duidelijke taal, beeldend omschreven, korte hoofdstukken en vanaf het begin zit de spanning en de mysterie er goed in.

De personages zijn goed uitgewerkt en naar mate het verhaal vordert leer je sommige personages een stuk beter kennen. Hierdoor voel je je soms net zo twijfelen als Alice, wie spreekt de waarheid?

Voor de liefhebbers van psychologische thrillers is het een echte aanrader!

Nog eventjes geduld, 11 oktober is de Release Day van Jachteiland.

Kabook Uitgevers bedankt voor het recensie exemplaar.

Ik geef het dan ook 💎💎💎💎(💎) 4,5.

Maak jouw eigen website met JouwWeb