De Roos van Napoleon - Jacobine van den Hoek

Ik heb dit boek mogen lezen voor de Harper Collins Boekenclub Romans.

Marie-Josèphe-Rose is een aantal jaren geleden verlaten door haar echtgenoot Alexandre de Beauharnais. Nu vlucht ze met haar dochter voor de slavenopstand en keert ze terug naar Parijs. Maar eenmaal in Parijs aangekomen blijkt dat het daar niet veilig is voor een burggravin.

Wanneer Joséphine en Napoleon met elkaar in aanraking komen, komt er meer vaart en spanning in het verhaal. We lezen hoe Napoleon zichzelf aan het ontdekken is, en zijn zoektocht naar zijn droomvrouw, zijn Joséphine.

En dan de cover, die is prachtig, Joséphine in haar mooie japon. Het doet wel iets met je verbeelding en geeft het een soort romantische dimensie.

Ik had moeite om in het verhaal te komen, de schrijfster had alles heel gedetailleerd beschreven, waardoor ik het wel beeldend voor me zag, maar het lezen ook wel wat langzamer ging.

De schrijfstijl is heel gedetailleerd en daardoor beeldend. Dat is heel fijn, maar zorgde er bij mij wel voor dat ik het verhaal langzamer las.

Je leest tegelijkertijd de verhalen van Joséphine en Napoleon. Napoleon zijn verhaal is cursief gedrukt en het is heel fijn dat je het vanuit twee perspectieven kunt lezen.

Al met al een mooi boek, zeker als je van historische verhalen houdt met een vleugje romantiek.

Ik geef het dan ook 💎💎💎.