In het diepe serie - Manon Borgen

Reis naar Rouen is het eerste deel in deze heerlijke "In het diepe" serie van Manon Borgen.

Lilian, Lil voor haar vrienden heeft van haar ouders een cruise cadeau gekregen om haar leven op orde te krijgen na de breuk met Vince. Alleen Lilian heeft totaal geen zin om alleen voor 14 dagen op een boot te zitten, zonder wifi. Wat moet ze nu zonder wifi, haar mobiel is haar leven.

Haar zus Kirsten brengt haar naar Amsterdam, zodat Lilian ook echt aan boord gaat van het cruiseschip. Vanaf het moment dat Lilian aan boord is, kijkt ze haar ogen uit en is het misschien toch niet zo’n slecht idee geweest van haar ouders. Als ze in haar tas een briefje van Kirsten vind met een to-do-lijstje erbij, is haar eerste reactie om het lijstje weg te gooien.

Op haar eerste dag loopt ze Oliver tegen het lijf, hun eerste ontmoeting is een stressvolle en niet zo leuke ontmoeting, maar daar komt al snel verandering in. En dat zorgt dan ook voor hilarische, liefdevolle, chaotische, dramatische, verdrietige en emotionele momenten. En wat is er nu leuker om een lief briefje onder je deur doorgeschoven te krijgen?!

Vanaf het allereerste hoofdstuk zit je in het verhaal en waan je jezelf samen met Lilian op het schip. Het ultieme vakantiegevoel vanuit je tuin of vanaf je balkon.

De covers stralen het zomerse vakantie gevoel uit.

De schrijfstijl is vlot, beeldend, met veel emotie en diepgang van de personages, wat ervoor zorgt dat je zowel Lilian als Oliver steeds beter leert kennen en begrijpt waarom ze zo handelen. De spanning bouwt zich met elk hoofdstuk verder op. De hoofdstukken zijn kort en dat leest zo heerlijk door, je vliegt door het verhaal heen. De hoofdstukken zijn de dagen van de reis, en dan verdeeld over 3 delen. Zo beleef je de hele cruise samen met Lilian en Oliver mee.

Het is een kort verhaal, maar dat maakt het er zeker niet minder leuk op. Ik heb er in de tuin in het zonnetje van genoten, en ga nu snel verder met deel 2, want ik wil weten hoe het verder gaat met Lilian en Oliver…..

 

Vaar naar Venetië is het tweede deel van de "In het diepe" serie van Manon Borgen.

Voor de mensen die deel 1 nog niet gelezen hebben, deze recensie kan spoilers bevatten.

We gaan verder waar we in deel 1 zijn gebleven, we zitten nu op dag 7 van de cruise, en Lilian word wakker met een helse kater! Als ze eenmaal beseft dat ze niet in haar eigen hut is, maar in die van Oliver vraagt ze zich af wat er gisteravond gebeurd is. Als ze een foto ziet staan van Oliver met een mooie blonde vrouw, weet Lil genoeg.

In dit deel komen we toch iets meer te weten over Oliver zijn leven, maar hij  houdt het liever bij luchtige grapjes als het te serieus word.

En natuurlijk komen we ook in deel 2 weer in prachtige steden en bezoeken Lilian en Oliver de mooiste plekken en gebouwen.

Maar als Oliver voor de zoveelste keer zonder te zeggen waar hij heen gaat vertrekt, besluit Lilian dat ze er genoeg van heeft en gaat achter hem aan. Wanneer Oliver Lilian ziet, is hij woedend op haar dat ze hem is gevolgd.

De volgende 2 dagen kan Lilian Oliver niet bereiken en nemen haar zorgen toe. Is alles goed met Oliver? Is hij nog steeds boos op haar? Komt het nog goed voor het einde van de cruise?

Nu snel verder met deel 3.

 

Breng me naar Barcelona is het laatste deel van de "In het diepe" serie van Manon Borgen.

Voor de mensen die deel 1 en 2 nog niet gelezen hebben, deze recensie kan spoilers bevatten.

In deel 3 zitten we inmiddels op dag 13 van de cruise.

Nadat Lilian Oliver heeft gevonden met de hulp van Laurens, gaat het stukken beter tussen Lilian en Oliver. Ze hebben het uitgepraat en Oliver heeft uitgelegd waarom hij alleen op deze cruise is. Hierdoor is de band tussen Lilian en Oliver sterker geworden.

En als Lilian echt eerlijk is, wil ze het liefst op deze cruise blijven, ze wil overmorgen niet naar huis toe. Ze wil niet weg bij Oliver.

Na het avondeten gaan Lilian en Oliver naar dek 7, waar verschillende vuurkorven staan, gevuld met prachtige oranje vlammen. Hier hebben ze een serieus innig gesprek, en wanneer ze als enige daar samen nog zitten geven ze eindelijk aan elkaar toe wat ze van elkaar vinden. En zonder het te weten kan Lilian het hele to-do-lijstje afvinken.

Wanneer ze in de hut van Lilian eindigen, vind Oliver het to-do-lijstje en denkt hij dat Lilian een spel speelde met hem om haar lijst te kunnen voltooien. Hierdoor loopt Oliver boos weg zonder naar Lilian te luisteren, hij is er klaar mee.

De volgende dag na het ontbijt is het check-out tijd. Ze heeft Oliver niet meer gezien. Is hij nu weer verdwenen? Komen ze elkaar nog tegen? Of is het beter zo?

Als je dat wil weten zit er maar één ding op, download deze geweldige serie op je ereader, ga ergens lekker zitten/liggen waar je wil en laat je meevaren op de cruise en de belevenissen van Lilian en Oliver. Het is een echte aanrader.

Ik geef deze serie dan ook 💎💎💎💎.

Maak jouw eigen website met JouwWeb