Aan de man - Juul de Jongh ⭐⭐⭐⭐

SPOILER ALERT: Als je deel 1, Het Boekenbal nog niet hebt gelezen.

Aan de man is het tweede deel in de trilogie van Juul de Jongh.

Dit deel gaat verder waar je in deel 1 bent geëindigd en is dus ook niet los te lezen, want dan mis je teveel gebeurtenissen wat het verhaal nog beter maakt.

We volgen nog steeds de avonturen van Evelien, Elles, Marlies en Juul, achter de schermen bij de Verhalenfabriek en hun privé levens.

Juul heeft het even gehad met daten, maar Elles haalt haar over om Lodewijk te ontmoeten, een gescheiden rijke veertiger.

Juul en Lodewijk kunnen het vanaf hun eerste ontmoeting goed vinden, en van het één komt het ander, ze trekt bij hem in totdat blijkt dat zijn ex Cecile niet zo gemakkelijk is om vanaf te komen.

Evelien heeft zo haar eigen problemen, haar man Frank vertrek voor zijn promotie naar Vancouver (Canada) voor een heel jaar of misschien wel langer.

Elles heeft een relatie met Olivia, maar door alle bijkomende problemen, is de vraag voor hoe lang nog?

En Marlies, ja dat moet je zelf meemaken, door het verhaal te lezen. Het zou zonde zijn om daar al iets van te verklappen.

Net zoals deel 1, leest dit verhaal ook weer zo makkelijk weg, je vliegt door het verhaal heen. Het zit vol met humor, sarcasme, liefde, jaloezie, verdriet, onbegrip en een stuntelige stagiaire.

Het verhaal is met zoveel humor geschreven en sommige momenten zijn zo herkenbaar, ik heb regelmatig hardop gelachen. Van zo’n verhaal word je gewoon vrolijk. De personages leer je tijdens het verhaal steeds beter kennen en dan merk je dat ze niet alleen collega’s zijn maar ook vrienden. Het is ook onwijs leuk om de Nederlandse auteurs in het verhaal voorbij te zien komen.  

Door te wisselen van personage op het moment dat er net iets belangrijks gebeurd zijn net kleine cliffhangers. Hierdoor kan je het boek niet wegleggen, want je wilt weten wat er verder gaat gebeuren. Ik heb me dan ook goed vermaakt met de avonturen en de personages van de Verhalenfabriek.

Als je deel 1 Het Boekenbal al leuk vond, moet je deel 2 Aan de man zeker lezen, het is een echte aanrader. Het is gewoon in één woord genieten.