Laat me niet vallen - Isabelle Paz Soldan

In Laat me niet vallen van Isabelle Paz Soldan volgen we het verhaal van de Nederlandse studente Femke. Femke is na het plotselinge overlijden van haar vader vertrokken naar Italië om haar studie architectuur daar verder te volgen. 

Femke is een echte stoere Hollandse meid, die graag voor haarzelf opkomt, zowel letterlijk als figuurlijk. Femke is namelijk nogal goed in karate, en als je dan een Italiaanse ster aanziet voor een dief, tja dan werk je die tegen de vlakte. Wat haar baas natuurlijk niet zo leuk vindt. 

Als ze dan ook nog eens wordt ontslagen en daardoor de huur van haar studentenflatje niet meer kan betalen, staat haar beste vriendin Julia voor haar klaar. 

Ze mag zolang bij de oma van Julia wonen met haar zwerfhondje Pasta. Hierdoor is oma ook niet meer zo alleen. 

Als ze erachter komt waar Julia woont en hoe en wie haar broer is, weet Femke even niet meer waar ze het zoeken moet. En als oma dan ook nog eens denkt dat Femke de nieuwe vriendin van Julia's broer is, gaat het verhaal pas echt goed los. 

De rode draad in het verhaal is toch wel het hondje Pasta, Femke wil graag dat asielhonden geadopteerd worden en een lief nieuw huis vinden, en hiervoor zet ze zich ook in. Pasta is echter niet de enige rode draad in het verhaal, het gaat ook over het verlies van een ouder, rouwen, verdriet, familie, liefde en vriendschap. 

De schrijfstijl van Isabelle is vlot, luchtig, met veel humor maar ook serieus op momenten bij bepaalde onderwerpen. De serieuze onderwerpen zijn heel mooi en goed verwerkt in het verhaal. Hierdoor is het personage van Femke goed uitgediept en leer je haar steeds beter kennen. Zo goed dat je met haar meeleeft en haar begrijpt. Ik vind het ook mooi dat de moeder en zus van Femke hierin een rol spelen. Het voelt hierdoor alsof je bij Femke's vriendengroep hoort. 

Zoals in elke feelgood mag het niet ontbreken aan de mannelijke aandacht die de dames krijgen. En geloof mij maar als ik zeg dat dat wel snor zit in dit verhaal. 

Dit was mijn eerste boek van Isabelle Paz Soldan en ik vond het heerlijk om te lezen, dus het zal zeker niet mijn laatste boek van haar zijn. 

Dank je wel Uitgeverij Zomer en Keuning voor het ebook en dat ik mee mocht doen met het reviewteam. 

Ik geef het dan ook 💎💎💎💎.