Wat de vermisten zagen - T.M. Manor

Wat de vermisten zagen is de debuutroman van T.M. Manor. Het is ook het eerste deel van een reeks over commissaris Thea Ooms.

De proloog begint gelijk al goed, je word vanaf de eerste pagina in het verhaal getrokken en geloof me, je leest door totdat je de antwoorden op je vragen weet. Wie heeft het gedaan? Werkte hij/zij alleen? Wie zijn er nog meer bij betrokken? Wie is de krankzinnige?

Commissaris Thea Ooms werkt al jaren bij de politie op bureau De Wal in Velaar. Ze is sarcastisch, tactloos, soms gevoelloos, heeft meestal lak aan de regels en eet bijna de hele dag door. Ze is dan ook niet echt geliefd bij haar collega’s. Bij haar collega’s staat ze bekend als “De Draak”. En tot overmaat van ramp krijgt ze ook nog eens een nieuwe collega-assistent toegewezen, een jonge, knappe, charmante, zeer goed geklede collega genaamd Lucas DePrins. Precies het tegenovergestelde van Thea.

Samen met Lucas en haar team moet ze een zaak oplossen van een vermiste 9-jarige jongen. De jonge is niet thuis gekomen vanuit school. Maar al snel blijkt dat er meer aan de hand is, met name dat deze familie al eerder te maken heeft gehad met een vermist kind.

De schrijfstijl is vlot, gemakkelijk en met een goede dosis humor. De hoofdstukken zijn kort en dat zorgt ervoor dat je het boek zo uit hebt.

Zoals in elke goede politieroman zit er een goede balans in het verhaal tussen mysterie en spanning. Zowel Thea als Lucas hebben een mysterieus geheim, en ik als lezer wil daar maar al te graag achter komen.

Ik kan dan ook niet wachten op een volgend verhaal, waarin we Thea en Lucas nog beter leren kennen en misschien nog wel meer geheimen van/over hun ontdekken.

T.M. Manor bedankt voor het ebook, ik heb ervan genoten.

Ik geef het dan ook 💎💎💎💎.