Het recept van dromen - Farina Eden

Dit was het laatste boek dat we mochten lezen voor de Harpers Boekenclub Romans, en wat voor een prachtige afsluiter was het. Dank je wel Harper Collins voor alle mooie boeken.

Het recept van dromen van Farida Eden is het eerste deel van een trilogie.

In 1865 is Hanna’s vader eigenaar van een zeepziederij in Duitsland, haar moeder zorgt voor het gezin en het huishouden. Het is de bedoeling dat haar broer Friedrich op den duur de zeepziederij van zijn vader zou overnemen. Maar Friedrich heeft een zwakke gezondheid en is totaal niet geïnteresseerd in de zeepziederij, in tegenstelling tot Hanna. Het is haar droom om de zeepziederij te runnen, te moderniseren en nog meer verschillende soorten zeep te maken.

Hanna heeft twee beste vriendinnen, Sophie en Henriëtte. En dan is daar natuurlijk ook de jonge Louis, de zoon van de dokter. Henriëtte heeft duidelijk laten merken dat ze verliefd is op Louis, maar Louis heeft zijn oog laten vallen op Hanna. Hanna vindt Louis ook leuk maar heeft er niets over gezegd om haar vriendin niet te kwetsen.

Na een ongeval met Friedrich tijdens het zwemmen, komt Louis dagelijks bij Hanna over de vloer om voor Friedrich te zorgen. Hierdoor raakt Louis goed bevriend met Friedrich en kan hij dagelijks Hanna zien en dingen met haar ondernemen. Hanna krijgt hierdoor meer inspraak bij haar vader in de zeepziederij omdat haar broer momenteel ziek is.

Hanna en Louis groeien steeds dichter naar elkaar toe en dat bevalt Henriëtte maar niets. Als Louis naar Amerika vertrekt om daar 9 maanden aan zijn toekomst te werken beloven ze elkaar om zoveel mogelijk te schrijven en op elkaar te wachten. Maar Hanna ontvangt geen enkele brief van Louis, en ze gaat steeds meer twijfelen aan zijn liefde voor haar. En dan ontmoet ze Gustav een kunstenaar. En ze kunnen het heel goed met elkaar vinden, maar Hanna houdt niet van Gustav zoals van Louis.

Komt het nog goed tussen Hanna en Louis? Of kiest Hanna voor Gustav? En wat heeft Henriëtte hier allemaal mee te maken?

De cover is prachtig, en hierdoor waan je jezelf terug in de tijd van de zeepziederij.

De schrijfstijl vond ik erg prettig, het was vlot en beeldend waardoor ik snel door het verhaal ging en er ook echt helemaal inzat. Ik wou zo graag weten hoe het verder ging met Hanna en haar familie en vriendinnen.

Ik ben dan ook zeer benieuwd naar het tweede deel van deze trilogie.

Ik geef het dan ook 💎💎💎💎.