Een kerst vol muziek - Sandra J. Paul

Sara woont samen met haar moeder in een klein dorpje. Al van jongs af aan heeft Sara een muzikaal talent, maar haar liefde voor de cello is onverwoestbaar. Ze bespeelt de cello met zoveel gemak en gevoel naar een hoger niveau. Wanneer Sem ook in het dorp komt wonen en ook nog eens de cello speelt, trekken Sara en Sem steeds meer met elkaar op. Als ze samen de cello spelen, dan spelen ze de sterren van de hemel. Maar solo is Sem niet zo gepassioneerd als Sara en hij weet dit.

Net voor het kerstconcert krijgt Sem een ernstig ongeluk. Hierdoor gaat het kerstconcert niet door. Sara neemt het zichzelf kwalijk. Ze denkt dat het haar schuld is. Ze kan dit trauma maar moeilijk een plekje geven, laat staan verwerken. Hierdoor verhuist ze naar een dorpje aan zee en keert nooit meer terug naar haar oude woonplaats.

Totdat twintig jaar later haar aandacht word getrokken door de geweldige klanken van een cello. Wie speelt er met zo veel gevoel? En wat doet haar muziekleraar Stefaan daar? Wat betekend dit voor Sara?

Dit is geen gewone novelle die romantisch en zoetsappig is zoals je misschien van Sandra J. Paul gewend bent. Dit verhaal heeft een diepere betekenis, maar is er zeker niet minder om. De muziek is dan ook de rode draad door het verhaal heen. Muziek kan je helpen met je emoties en bij een eventuele trauma verwerking. En dat heeft Sandra bij Sara heel goed uitgewerkt.

Je krijgt aan het begin van het verhaal een terugblik uit Sara’s verleden, en deze herinneringen komen tijdens het verhaal ook nog een paar keer voor. Dit is heel mooi in het verhaal verweven, zodat het gemakkelijk verder leest. Hierdoor kom je steeds een stukje meer te weten over de gebeurtenissen en hoe Sara mat haar gevoelens en emoties omging, of niet.

Het einde is dan ook voor zowel Sara als Sem een goede afsluiting van hun verleden samen, en een kans voor een nieuw begin op vriendschap.

Ik vond het een heerlijke novelle om te lezen, zeker omdat het even net weer iets anders is. Dus als je voor het einde van het jaar nog een novelle wil lezen, dan raad ik je deze aan.

Ik geef het dan ook 💎💎💎.