Vriendschapsverzoek - Laura Marschall

Vriendschapsverzoek is een spannende thriller, waar je zo inzit dat je het boek niet kan en wil neerleggen. Je gaat zelfs nadenken over je eigen facebook account, want het kan iedereen overkomen.

Het verhaal speelt zich af in zowel het heden (2016) als in het verleden (1989), het is in de ik vorm geschreven dus je beleeft het verhaal door de ogen van Louise de hoofdpersoon wat zeer prettig doorleest.

Louise is een alleenstaande moeder met een zoontje, Henry van 4 jaar. Ze heeft een succesvol eigen bedrijf wat ze probeert te combineren met de opvoeding van Henry. Sinds 2 jaar is ze gescheiden van Sam haar jeugdliefde en eindelijk lijkt ze haar leven weer op de rails te hebben. Totdat ze op een dag een vriendschapsverzoek via facebook krijgt van Maria Weston. Maria zat bij Louise op school en de laatste keer dat ze haar heeft gezien was op het eindexamenfeest in 1989. Voor zover Louise weet is Maria dood, door een ongeluk bij een klif waar Louise zichzelf nog dagelijks de schuld van geeft. Toch accepteert Louise het vriendschapsverzoek van Maria, en dan krijgt ze ook nog eens bericht dat er een schoolreünie is voor examen jaar 1989. Vanaf dat moment verandert alles voor Louise.

Louise was op school niet echt populair, ze liet haar oude vriendin Esther vallen om met de populaire meiden mee te lopen. Ze wou er zo graag bij horen, bij Sophie, Sam, Matt, Claire. Helaas valt ze er nog steeds buiten en Sophie gebruikt haar alleen maar voor haar eigen populariteit. Hierdoor moet Louise soms dingen doen van Sophie die ze eigenlijk niet wil, maar toch doet zodat ze denkt dat ze erbij hoort. Louise was al sinds het begin van de middelbare school verliefd op Sam, maar ze was te verlegen om ervoor uit te komen. Sophie is een enorme flirt die met Sam en Matt flirt terwijl ze weet dat Matt verliefd is op haar en Louise verliefd is op Sam. Als er dan een nieuw meisje Maria op school komt, waar Louise echt vrienden mee kon worden maar niet doet omdat Sophie het niet wil, word duidelijk hoe erg beïnvloedbaar Louise is door Sophie. Uiteindelijk word Maria gepest door Sophie en Louise, terwijl Louise ook goede momenten heeft met Maria waar er een vriendschap had kunnen uitkomen. Maria word hierdoor erg gekwetst en zoekt troost bij Esther. Er gaan ongelofelijke roddels de ronde over waarom Maria van school is verandert en is verhuist naar Sharne Bay.

Tijdens het eindexamenfeest van 1989 gebeuren er dingen die niet hadden mogen gebeuren. Aan het einde is Maria vermist en waarschijnlijk dood, maar haar lichaam is nooit gevonden. Sam, Matt, Sophie en Louise zijn de enige die weten wat er gebeurd is maar zwijgen als het graf.

Nu 27 jaar later komt alles weer boven, door het vriendschapsverzoek van Maria en haar berichtjes. Louise heeft het idee dat ze in de gaten wordt gehouden en ze kan bij niemand terecht om het te vertellen, zelfs niet bij Sam.
Is het echt Maria? Leeft ze nog? Of is het iemand anders, die ook weet wat Louise heeft gedaan in 1989?

Het verhaal blijft spannend tot aan de laatste bladzijde, zeker een aanrader.

 

Ik geef het boek dan ook 💎💎💎💎.

Maak jouw eigen website met JouwWeb