James geheim Ridgewood Hall (3) - Marijke Vos

SPOILER-ALERT voor de lezers die Edwards Keuze en Daniels Belofte nog niet hebben gelezen.

James geheim is het derde en laatste deel van de Ridgewood Hall serie van Marijke Vos.

Het verleden - 1905

James is de jongste van de Bellamy broers, hij was onverantwoordelijk en genoot van de drank, gokken en de dames. Als zijn vader de Graaf van Ridgewood plotseling overlijd is het gedaan met James zijn wilde uitbundige levensstijl. Hij moet de verantwoordelijkheden van zijn vader overnemen, zowel op het landgoed als in de politiek. Hoewel James daar niets voor voelt, heeft hij geen andere keus. James is nu de nieuwe Graaf van Ridgewood en ziet geen andere mogelijkheid dan te trouwen met Guinevere.

James en Guinevere zijn met elkaar getrouwd onder dwang. Ze waren graag uit liefde getrouwd, maar dan natuurlijk niet met elkaar. Ze kennen alleen de slechte kanten van elkaar en zijn daardoor bevooroordeeld. Naarmate ze elkaar beter leren kennen en James zich niet meer als een losgeslagen puber gedraagt, beginnen ze de ware aard van elkaar te zien. En die is toch heel anders dan ze dachten. Zou James dan toch een liefdevolle relatie en huwelijk kunnen hebben?

Het heden – ruim 100 jaar later

De achternichten Flora en Rose ontmoeten Iris. Maar Iris is erg achterdochtig en kijkt eerst de kat uit de boom. Als uit hun verhaal blijkt dat ze familie van elkaar zijn, en dat Ridgewood Hall vroeger van de Bellamy familie was vallen bij Iris een paar puzzelstukjes op hun plek.

Iris is zo druk met haar werk, dat ze geen tijd heeft voor echte vrienden. Wanneer ze door een auto word geschept en in het ziekenhuis beland, moet ze het wel rustig aan doen. Ze gaat bij haar oma Eloise logeren om te herstellen. Als Iris met Flora en Rose mee gaat naar Ridgewood Hall is de manager Ben heel behulpzaam, of lijkt dit maar zo en verbergt hij iets?

Tijdens een rondleiding krijgt Iris een paniekaanval. Ben is bezorgd om haar en zorgt dat ze weer rustig word. Iris weet niet wat haar overkomt, zo is ze niet, zo labiel, zo emotioneel, wat is er toch mis met haar? En waarom gebeurd dit nu juist bij Ben? En waarom is Ben zo bezorgd en lief tegen haar?

Na het lezen van de eerste twee delen was ik zo erg benieuwd naar het laatste deel. James geheim, en wat voor een geheim. Dit derde deel is een echte puzzeltocht die ervoor zorgt dat je het boek haast niet kan neerleggen.

De wisseling van verleden en heden is zo goed op elkaar afgestemd dat het ook echt als een puzzel in elkaar valt. Naarmate je verder leest kom je steeds dichter bij de ontknoping, en geloof mij, die wil je weten.

Het lezen uit verschillende perspectieven is ook heel mooi en goed geschreven, zo komen de personages goed tot zijn recht en zelfs bijna tot leven. Ik vond het heerlijk lezen, het was net alsof je een goede serie zat te kijken. Geen bingewatchen, maar bingereading.

Dit is voor mij echt een historische roman waar ik van hou. De intriges, afspraken achter gesloten deuren, spanning, liefde, lust, woede, verdriet en het beste van allemaal, het vinden van familie en de hechte band die er onbewust tussen de achternichten en hun ouders was.

Ik heb echt zo intens genoten van deze trilogie en ik ben echt diep onder de indruk van de schrijfkunsten van Marijke. Wat voor een diepgaand onderzoek ze naar deze verhaallijn heeft moeten verrichten om de drie broers en hun erfgenamen allemaal zo bindend neer te zetten, daar is simpel weg maar één woord voor, WAUW! Nu begrijp ik heel goed dat er een hele behangrol voor nodig is geweest, whahaha.

Ik kan dan ook alleen maar zeggen, dat je deze trilogie ECHT MOET LEZEN!!

En wat mij betreft Marijke, kan je dit genre ook aan je lijstje toevoegen. Ik zou hier best nog meer van willen lezen.

Ik geef het dan ook 💎💎💎💎💎.