Dochters van de Dordogne - Dinah Jefferies

We beleven het verhaal van de drie zussen, Hélène, Elise en Florence tijdens de Duitse bezetting in Frankrijk in 1944. Sinds enkele jaren wonen ze in Saint-Cécile in het zomerhuis van hun moeder Claudette. Na het overlijden van haar echtgenoot heeft ze hun daarheen gestuurd.

 

De 3 zussen hebben allemaal een ander karakter en verwerken hun verdriet en tegenslagen op hun eigen manier.

 

Hélène werkt als plaatselijke verpleegster en ontfermt zich thuis over haar jongere zusjes.

 

Elise heeft zich aangesloten bij de het verzet en Florence doet het huishouden, tuiniert en kookt dagelijks met de weinig middelen die ze hebben.

 

De zussen beleven de nodige dingen in deze duistere tijden tijdens de oorlog, en krijgen ook nog te maken met een familiegeheim. Hoe zullen de zussen omgaan met dit geheim? Lees het in dit eerste deel van een trilogie.

 

De omgeving word heel gedetailleerd beschreven en er word best wel veel aandacht aan besteed. Ik vond het jammer dat de zussen niet meer diepgang hadden, zodat je meer hun gedachtegang kon achterhalen waarom ze iets wel of niet deden. Als je van een oorlogsroman houd dan kan je wel van het boek genieten.

 

De cover is prachtig, hierdoor was ik ook erg geïnteresseerd in het boek, de tekst op de achterflap vond ik ook nog best goed te doen. Helaas heb ik me niet echt in het verhaal kunnen inleven.

 

De schrijfstijl vond ik soms een beetje rommelig en chaotisch overkomen, ik had soms het idee dat ik iets gemist had tijdens het lezen, na teruggebladerd te hebben bleek dit niet het geval te zijn.

 

Kortom het is een roman over 3 moedige zussen tijdens de oorlog in het mooie Frankrijk.

 

Ik heb dit verhaal samen mogen lezen met de Harpers Boekenclub Roman. Bedankt voor het boek Uitgeverij Harper Collins.

 

Ik geef het dan ook 💎💎💎.