Helemaal van slag - Kristie Raaijmakers ⭐⭐⭐⭐⭐

Helemaal van slag is het tweede deel in de Rock & Flirt serie van Kristie Raaijmakers.

Danique (Juf Daan) geeft muziekles op een middelbare school. In haar mentorklas zit Tess, een getalenteerd meisje, ze speelt gitaar en zingt. Maar Tess is ook ernstig ziek. Ze heeft leukemie, waardoor ze veel lessen mist. Haar 2 beste vriendinnen willen haar opvrolijken door Misty Figures uit te nodigen, de favoriete band van Tess. Juf Daan heeft vroeger met Johan de drummer van de band op het conservatorium gezeten, dus probeert ze iets te regelen. Zodra Misty Figures langskomt voor een gastles, gaan alle remmen los. Zowel bij de leerlingen, de docenten en de bandleden.

Thuis heeft Daan relatieproblemen, nu haar vriend Glenn na 15 jaar samen zijn haar ineens uit het niets verteld dat hij toch geen kinderen wil. Terwijl Daan wel een kinderwens heeft. Is de relatie nog te redden, of gaan ze allebei hun eigen weg?

Gelukkig heeft Daan goede vrienden en collega’s om haar heen, die haar steunen door dik en dun (nou ja, haar echte vrienden dan).

Als Johan de drummer van de band dan ook nog eens heel lief en leuk is zowel naar Daan als naar de kinderen in haar klas, weet ze niet meer waar ze het zoeken moet. Daan krijgt het warm als ze aan Johan denkt, en word blij van zijn appjes en gesprekken. Ze krijgt hem gewoon niet uit haar hoofd. Maar Johan heeft ook een geheim van Daan, wat gebeurd er als hij het eindelijk aan haar verteld?

De covers van beide delen zijn heel muzikaal en mooi vormgegeven. Het zou toch prachtig zijn als deze serie in paperback met doorlopende rug in je kast staat te pronken!

De schrijfstijl is heerlijk vlot, met humor, spanning en een klote ziekte waardoor je zit te janken achter je ereader. Het verhaal is zo goed en mooi opgebouwd dat je het boek niet kunt wegleggen, je wilt weten hoe het verhaal verdergaat. Het zijn korte hoofdstukken, waardoor je verder leest dan gepland. De zware onderwerpen die erin voorkomen worden zo mooi beschreven dat je het boek toch als een feelgood uitleest. Het leven is nu eenmaal niet alleen maar rozengeur en maneschijn.

Ik vond het eerste deel al goed, maar het tweede deel is echt geweldig. Het heeft alles wat je van een feelgood kunt verwachten, humor, muziek, liefde, lust, verdriet, verlies, afscheid, rouw, jaloezie en echte vrienden.

Ook hierbij zit er weer een Spotify-playlist, en doordat de nummers zo goed in het verhaal passen, komen de liedjes ook nog eens extra hard aan. Zo beleef je het verhaal nog intenser dan het al is.

Dus ben jij een echte feelgood fan, die houd van echte gebeurtenissen die we in ons leven tegenkomen? Dan raad ik je deze serie echt aan!