De Spionne - Danielle Steel

Voor de laatste Steel Buddyread van Ilona en LSAmsterdam hebben we het boek De Spionne gelezen.

Alex(andra) Wickham woont met haar 2 oudere broers en ouders in een mooi landhuis in Hampsire. Door haar gouvernantes spreekt Alex vloeiend Frans en Duits. Ze hebben een goed leven. Totdat in 1939 de oorlog uitbreekt. Haar 2 broers gaan samen als piloot de oorlog in. En Alex gaat in Londen aan de slag als vrijwilligster in de verpleging.

Alex valt op door haar talen. Ze word gevraagd of ze bij de SOE (geheime dienst) wil komen werken maar dient dit strikt geheim te houden voor iedereen, zelfs voor haar familie. Alex is stoer, slim en houd wel van een uitdaging dus ze besluit het te doen. Alex word een spionne.

Wanneer ze Richard ontmoet, een knappe piloot waar ze al snel gevoelens voor krijgt, moet ze dit ook voor hem geheim houden. Na de oorlog trouwen ze en zullen ze de wereld rondreizen voor Richard zijn werk. Op dat moment wil MI6 graag dat Alex voor hun komt werken en haar spionne werkzaamheden weer oppakt. Red Alex het om in al die landen haar spionne werkzaamheden geheim te houden, en wat heeft het voor invloed op de rest van haar leven en familie?

De cover en de achterflap spraken mij heel erg aan, ik werd best wel nieuwsgierig wat voor intriges en geheimen er allemaal naar boven kwamen. En wat Alex allemaal als spionne zou moeten doen.

De schrijfstijl van Danielle is gedetailleerd, beeldend, met een zekere spanning in het midden. Danielle heeft heel veel details en oorlogsfeiten in het verhaal verwerkt, hierdoor las het boek minder snel dan dat ik van haar boeken gewend ben. Maar als je daarvan houdt dan is het zeker een aanrader.

Toen Alex eenmaal als Spionne aan de slag ging, zat er meer spanning en vaart in het verhaal. En wat voor een verhaal. Het is heel mooi beschreven hoe Alex met haar familie omgaat. Als ze met haar man naar verre landen reist om daar steeds voor 4 jaar te verblijven is het ook net alsof je er zelf bent. De luxe en omgeving die zo mooi gedetailleerd beschreven worden zorgen voor een beeldende leesbeleving, en dat vind ik toch altijd heel fijn.

Ik heb meerdere boeken van Danielle Steel gelezen, en dit was helaas mijn minst favoriete. Hoe mooi de cover ook is en hoe nieuwsgierig ik werd na de achterflap, had ik in het tweede deel van het verhaal meer verwacht.

Al met al heb ik het boek met plezier gelezen, of je nu een Danielle Steel fan bent of niet, het is een mooi levensverhaal van een sterke stoere vrouw. Hoe ze omgaat met haar familie, met verlies en haar werkzaamheden als spionne.

Heel erg bedankt Ilona en LSAmsterdam dat ik deze laatste Steel Buddyread mee mocht doen, ik heb met plezier het boek gelezen, en genoten van de chaotische online maandagavonden.

Ik geef het dan ook 💎💎💎.

Maak jouw eigen website met JouwWeb