De koffiesalon serie - Marloes Berghege

Eén depresso, alsjeblieft

Dit is het eerste deel van de koffiesalon serie.

Het verhaal gaat over Hanneke, ze is 31 jaar en docent Engels. Ze woont samen met haar beste vriendin Josje. Hanneke is iemand die niet echt voor haarzelf opkomt en de confrontatie niet aandurft te gaan.

Als ze op een dag word ontslagen en dan ook nog eens ontdekt dat haar vriendje Job met een andere meid staat te zoenen, denkt Hanneke dat haar leven voorbij is.

Op aandringen van Josje solliciteert ze bij Boon, de koffiesalon van Vic, de broer van Josje. Vic neemt haar aan en leert Hanneke alles over koffiebonen en hoe je de beste en lekkerste koffie maakt door zijn liefde voor koffiebonen.

Hanneke gaat ervanuit dat het maar voor een paar maanden is, zodat ze zich kan richten op wat ze nu verder wil met haar leven en in welke richting ze wil gaan solliciteren.

 

Een dubbele shot liefde

Dit is het tweede deel van de koffiesalon serie.

Als Hanneke net een beetje weet hoe alles werkt in Boon en de vaste klanten zowel bij naam kent als bij hun bestelling, is er drama op komst.

Haar moeder heeft een blind date voor haar geregeld, en met tegenzin gaat Hanneke daarheen. Een etentje met dokter Rutger. Wat kan er nu mis gaan? En anders heb ik toch nog een lekker etentje eraan overgehouden, denkt ze.

Maar haar collega Sil, lijkt ook steeds leuker te worden. Ze krijgt er zelfs kriebels van in haar buik, als hij haar per ongeluk aanraakt.

Als Josje zich dan ook nog eens met Hanneke’s haar liefdesleven gaat bemoeien, begint het drama pas echt goed. Josje is vastbesloten om de jeugdliefde van Hanneke op te sporen, Axel van de camping in de Dordonge.

Weet Hanneke zich hieruit te redden of laat ze het allemaal over zich heen komen?

 

Een kopje geluk

Dit is het derde deel van de koffiesalon serie.

Hanneke werkt nog altijd bij Boon, het zou maar voor een paar maanden zijn, maar eigenlijk heeft ze het heel erg naar haar zin en lijkt ze haar plek gevonden te hebben. Maar Hanneke zou Hanneke niet zijn zonder drama en chaos in haar leven. Ze weet niet of ze er goed aan doet om Niels de (ex)vriend van Josje te helpen met het organiseren van een surprise verjaardagsfeestje voor Josje. Om nog maar te zwijgen over de kille samenwerking met haar collega Sil, sinds het ongeluk met Muis. En tot overmaat van ramp komt Harry ook nog achter Hanneke’s geheim. Het word tijd dat Hanneke haar leven eens goed in eigen handen neemt en er helemaal voor gaat!

 

Het zijn 3 korte verhalen, die je heerlijk tussendoor kunt lezen. De schrijfstijl is vlot, lekker hedendaags en zit vol met humor. Vanaf de eerste bladzijde zit je gelijk goed in het verhaal en wil je het boek niet meer wegleggen.

Zoals de opmerkingen die Hanneke soms maakt, zowel in gedachte als hardop, zijn hilarisch en heel erg herkenbaar. Ik heb regelmatig hardop zitten lachen. En de gebeurtenissen kunnen ons allemaal overkomen.

 

De covers zijn erg kleur- en koffierijk. Het is simpel maar toch aantrekkelijk voor het oog om er tussen de andere boeken tussenuit te springen. En als ik even een persoonlijke noot tussendoor mag plaatsen, moet ik eerlijk zeggen dat het mij heel erg aanspreekt.

 

Het nadeel was wel dat het maar een kort verhaal was. Maar het voordeel is wel weer dat er in totaal 3 delen van zijn. Het ene deel is nog leuker dan het andere……..

Hoe dan ook een echte aanrader van een feelgood boeken serie.

 

Ik geef deze serie dan ook 💎💎💎💎.

Maak jouw eigen website met JouwWeb