Alleen een beetje verliefd misschien - Lonneke van Engelen

Lonneke heeft een gezin met twee jonge kinderen, een mooi huis, stationwagen voor de deur, een goede baan en een leuk vakantiehuisje in Zeeland. Je zou zeggen, het perfecte plaatje.

 

Maar is alles wel zo perfect als het aan de buitenkant lijkt. Lonneke staat het merendeel van de tijd overal alleen voor, voor het huishouden, de zorg van de kinderen, boodschappen doen, koken, en dan ook nog een drukke baan. Haar man, die ze Meneer noemt, doet niet veel meer, dan in zijn stoel voor de tv hangen en één avond in de week gaat hij naar de sportvereniging.

Op een dag kan Lonneke er niet meer tegen, en vraagt tijdens het ontbijt, wat er toch met hem aan de hand is, waarop hij doodleuk antwoord dat hij een beetje verliefd is misschien, op een collega…..

 

Dat nieuws komt voor Lonneke als een klap in haar gezicht aan. Ze is boos, heel erg boos! Op kantoor blijkt dan ook nog eens die leuke mannelijke collega haar meer aandacht te geven dan normaal. Hij vindt haar leuk, heel leuk!

Lonneke wil er niet aan toegeven, maar aan de andere kant, waarom ook niet?

 

Vanaf dat moment gaat het verhaal in rap tempo verder. De schrijfstijl is heel vlot en vol humor en de nodige harde opmerkingen. Ze schrijft het zoals ze her beleefd heeft, in de ik-vorm. Het verhaal komt zo dichtbij dat het iedereen zou kunnen overkomen, en hoe ga jij dan met zo’n situatie om.

Er zitten echt stukken bij die zo goed met humor zijn beschreven, dat ik er echt wel goed om heb zitten lachen. En aan de andere kant zijn er de gemene, achterbakse dingen die gebeuren bij een scheiding, die voel je ook echt.

Tijdens het lezen was het net of ik naar de verfilming van het boek aan het kijken was.

 

De cover van het boek is prachtig, in het begin snapte ik alleen niet wat een zwembad met de titel te maken had. Maar naarmate je het boek leest, kom je er opeens achter, en dan zit er weer een glimlach op je gezicht.

 

Ik vond het een heerlijk boek om te lezen, en de manier waarop dit waargebeurde verhaal is geschreven is echt wonderbaarlijk goed.

Jammer genoeg was dit deel 1, en deel 2 is nog niet uit, dus moeten we nog even geduld hebben voordat we verder kunnen lezen, hoe het nu verder gaat met Lonneke. Ik kan in ieder geval niet wachten!

 

Ik geeft het boek dan ook 💎💎💎💎