Verdwenen - Ingrid Oonincx

Verdwenen is mijn eerste boek dat ik lees van deze schrijfster, en ik moet zeggen haar schrijfstijl smaakt naar meer. Dus het zal zeker niet mijn laatste boek van haar zijn.

Het verhaal gaat over Simone, die werkt als free-lance journalist en graag een artikel wil schrijven over het vrachtschip Deo Volente die in 1987 met de bemanning zonk.

Op het sterfbed van haar moeder krijgt Simone te horen wie haar vader was inclusief een foto en dat hij een van de opvarende was van dit vrachtschip.

In flashbacks wordt het verhaal van de opvarende van het vrachtschip Deo Volente verteld. Hierdoor krijg je een beter beeld hoe het op het schip was en wat de relatie tussen zowel de bemanning als de overige opvarende met elkaar was.

Simone wil graag meer over haar vader te weten komen, wat voor een man hij was en hoe hij is gestorven. Ze doet er alles aan om de waarheid te achterhalen, maar dit kan ze niet alleen. Aangezien zijn nationaliteit Spaans-Baskisch was, vraagt ze hulp aan haar vakantievriendje Xabier uit Bilbao, om voor haar de nabestaanden in Spanje te benaderen. Maar ze heeft het idee dat de nabestaanden dingen voor hun achterhouden. Als er dan ook nog een steen door haar ruit word gegooid, met de waarschuwing om te stoppen met het onderzoek, is Simone nog vastberadener om verder te gaan met het onderzoek. Zij en Xabier gaan zelfs naar Bilboa om daar langs de nabestaanden te gaan.

Simone verblijft bij Xabier en gaat met zijn zus bij hun ouders langs, daar beleven ze een paar spannende dagen en blijft het niet bij een steen die door een ruit wordt gegooid.

Van het begin tot het einde is het een echte pageturner, je kan het boek niet neerleggen, je moet weten hoe het verhaal verder gaat, en dan is daar het verrassende einde.

Een echte aanrader dus!!

 

Ik geef het boek dan ook 💎💎💎💎.