Boekensleeve

Voor de boekliefhebbers die papieren boeken lezen en geen ebooks is het echt een pre om je boek te beschermen voor  onderweg of in je tas. Hoe handig is dan een mooie boeken sleeve, die je van de mooiste lapjes stof kunt maken.

 

En nu kan je het ook zelf doen. En als ik het kan, kan jij het ook.

 

Benodigheden:

 

  • Een lap stof
  • Vulling (fleece, sneeuwdeken, smeltbare watten)
  • Lijmspray
  • Naaimachine en garen

 

Je kiest een mooi lapje stof, en kiest daarna de juiste maat die je voor je boek wilt maken, of je maakt er meerdere in verschillende maten. De keuze is reuze. Leef je uit!

 

Voor een XL maat heb ik 35 cm lang genomen x 4 (voorkant, achterkant en binnenkanten) en 25 cm breed. Als je de stof in de juiste maat hebt geknipt, dan kies je je vulling, ik heb gekozen voor de sneeuwdeken (action). Daar neem je de helft (minus 2 cm) van dus 68cm lang en 23cm breed.

 

Je legt de vulling op de binnenzijde in het midden van je lap stof. Een beetje lijmspray (action) aan beide kanten van de sneeuwdeken. Let op, dat je geen andere spullen ernaast hebt liggen, anders zit alles onder de lijm!

 

Daarna vouw je de linker en de rechterkant over je sneeuwdeken heen. Even goed stevig aandrukken en 10 minuten laten drogen. De uiteinden van de stof die laat ik iets overlappen, voor een mooier resultaat.

 

Als de lijm droog is vouw je het dubbel met de binnenkant van de sleeve naar buiten toe, zodat je de zijkanten aan elkaar kunt stikken met de naaimachine. Voor een mooi resultaat kan je de onderkant ook stikken. Je stikt dus minimaal 2 en maximaal 3 kanten van de sleeve.

 

Daarna vouw je de buitenkant naar binnen toe en is je boekensleeve klaar voor gebruik. Je kunt ook nog beslissen of je de bovenkant dicht wilt maken, met een rits, knoop, of je vouwt de bovenkant een stukje naar binnen toe.

 

Het viel me al met al mee om zelf te maken, dit was de eerste keer dat ik het probeerde. Ik had mijn naaimachine al meer dan 12 jaar niet meer gebruikt.

Ik heb nu wel de smaak te pakken en vond het zelfs heel leuk om te doen.

Leef jullie uit en veel plezier!!

Maak jouw eigen website met JouwWeb