Bijna Kerstmis - Marijke van den Elsen

Bijna Kerstmis is een heerlijke novelle van Marijke van den Elsen.

We volgen Anna die samen met haar vriendin Nadine en schoolvriend Thijs een eigen bedrijf is gestart. Tijdens een uit de hand gelopen borrel waar de drankjes de volgende dag een enorme kater hebben achtergelaten, ging het mis. Anna heeft een berichtje gestuurd naar haar ex Danny. En Danny heeft daar best wel positief op gereageerd.

Anna is op zoek naar investeerders voor haar nieuwe app, en ze doet er alles aan om niet bij haar vader aan te kloppen. Maar na een gênante date met Danny loopt dat helaas anders. Als dan blijkt dat haar vriendin in geldnood zit, doet Anna er alles aan om haar vriendin te helpen.

Omdat Anna zo gek is op kerstmis, vindt ze het helemaal geweldig om te shoppen voor haar vrienden. Anna houd een kerstfeestje met cadeaus voor haar vrienden. Maar door de hele situatie met Danny en haar vader en de daarbij horende geheime is het een kerstfeest om nooit te vergeten.

Dit heerlijke kerstverhaal leest zoals ik gewend ben van Marijke van den Elsen weer heerlijk weg. Het zijn korte hoofdstukken en de schrijfstijl is beeldend, vlot, met een juiste dosis humor en romantiek. Door deze verhalen wil je dat het boek langer is.

Ondanks dat het een feelgood verhaal is komt er ook de nodige drama en serieuze onderwerpen in voor. Deze onderwerpen worden goed omschreven en hierdoor zijn sommige problemen heel herkenbaar en leef je mee met de personages uit het boek.

Het einde was dan ook een geweldige twist waar iedere feelgood lezer toch zo van houdt.

Hou je van feelgood? Hou je van kerst? Hou je van een novelle heerlijk tussendoor lezen? Nou dan zit je met Bijna Kerstmis helemaal goed. Ik vind het een echte aanrader. En rond deze tijd van het jaar zit je ook gelijk al in de kerstsfeer, dus ik zeg een win-win situatie!

Ik geef het dan ook 💎💎💎💎.

Maak jouw eigen website met JouwWeb