Liefs uit Schotland

Het verhaal van Nina begint als ze op 18 jarige leeftijd door een zeer traumatische hel is gegaan. Voor ruim 2 weken was ze spoorloos. Na deze periode heeft ze in een psychische kliniek gezeten. Zodra ze thuis is, heeft haar moeder een groot feest georganiseerd, alles om naar de buitenwereld de schijn op te houden dat alles perfect is.

 

Na het feest hoort Nina dat ze naar een dure privé kostschool in Schotland word gestuurd. Zodat Nina met een schone lei haar diploma daar kan halen, want niemand weet daar wie ze is, en wat er met haar gebeurd is.

 

In Schotland maakt ze al snel een vriendin, Morgan. Ze hebben de grootste lol samen. Dan is er nog een staljongen genaamd Hayden, die Nina paardrijles geeft. Nina kan het met hem ook erg goed vinden en er komen zelfs gevoelens bij. Haar wiskunde leraar Meneer Clark vind haar maar een verwend nest, die denkt dat ze kan doen en laten wat ze wil. Maar onbewust vind ze Meneer Clark wel heel knap, en als ze alleen zijn is hij best aardig tegen haar.

 

Kan Nina haar traumatische hel een plekje geven en eroverheen komen?

 

En hoe nu verder met de gevoelens voor zowel Hayden als Meneer Clark?

 

De schrijfstijl is vlot, trendy, serieus maar met genoeg humor zodat het een heerlijke feelgood is. Door de herinneringen van Nina, kom je er al lezend achter wat er is gebeurt in die 2 weken dat ze spoorloos was. Dit zorgt voor een goede balans tussen het serieuze en de humor in het verhaal.

 

De personages rond Nina zijn ook genoeg gedetailleerd, zodat je heel snel doorhebt hoe de familieband naar elkaar toe is. Nina heeft de beste relatie met haar vader, haar broer Owen en haar zusje Kiki. Haar moeder is een verhaal apart…..

 

De cover is gewoon schitterend. Een donkere afbeelding van de privé school met een twinkelende sterrenhemel erboven. Je waant jezelf in Schotland.

 

Dit was mijn eerste boek van Tamara Postma, maar zeker niet de laatste.

 

Ik kan niet wachten om het volgende boek van haar te lezen, en de verhalen van Nina verder te ontdekken. Ik vind het boek echt een aanrader!

 

Ik geef het boek 💎💎💎💎.